AHEF nöbete hayır

...AHEF Nöbete Hayır...

A. AHEF Acil nöbet ve İşe Giriş Raporları Yönetmeliklerine karşı dava açacaktır.

B. AHEF EYLEM PLANI

1. 22.07.2013 tarihinde AHEF 'e üye tüm il dernekleri kendi illerinde www.ahef.org.tr deki Aile Hekimliği Bitiriliyor basın açıklamasını yapacaktır.

2. AHEF Y.K ve AHEF ' e üye il dernek başkanları 27 Temmuz Cumartesi günü ANKARA' da bir araya gelerek Başkanlar Meclisi toplantısı yapacaktır. Başkanlar Meclisi toplantısında basın açıklaması yapılacaktır, bu olağanüstü durum karşısında birlik ve beraberlik içinde başka hangi eylemler yapılabileceğine karar verilecektir.Toplantı yeri ve zamanı ayrıca duyurulacaktır.

3. Konunun sürekli gündemde tutulması için sonuca ulaşılıncaya kadar ayrıca ilan edilecek günler de 19.00-22.00 saatleri arasında twitter eylemleri düzenlenecektir. Sosyal medyada konu gündem de tutulacaktır. Her il derneği adına, her il derneği yk üyeleri adına tweet hesabı açılacak, il dernekler listesi oluşturulacak, herkes takip listesine kaydedilecek, ortak takip listesi oluşturulacak takipçi sayısı artırılacaktır. Basın komisyonu tarafından Twitter Çalışma Grubu TÇG oluşturulmuştur.

4. AHEF Y.K ve AHEF 'e üye il dernekleri konuyu gündemde tutmak için her türlü basın -yayın araçları ve medya kullanılarak, sorunlar gündeme taşınacaktır.

5. AHEF Y.K ve AHEF'e üye il dernekleri ile üyelerinin desteğiyle " Aile Hekimleri toplu uyarı aktivasyonları "yapacaktır. Mevzuatların bize tanıdığı haklar kullanılacak, 21000 aile hekimi tarafından işe giriş raporları verilmemesi, lisans harici sporcu sağlık raporu verilememesi sağlanacaktır. Sonuç alınana kadar Pazartesi’den itibaren hiçbir aile hekimi E-reçete düzenlememelidir. MHRS de randevu oluşturan tüm aile hekimleri iptal edecek, sonuç alınana dek MHRS de randevu girilmeyecektir.

6. Aile Hekimliğinde Nöbete Hayır İmza kampanyası www.ahef.org.tr/imza adresinde yayındadır. AHEF'e üye il dernekleri ile üyelerinin desteği çok önemlidir. İl Dernek mail gruplarında paylaşılması gereklidir.

7. Aile Hekimleri ASM' lerinde siyah önlük veya siyah tişört ile çalışıp tişörtlerinin üstünde " AİLE HEKİMLERİNE NÖBETE HAYIR" yazacaktır. Tüm ASM hekimleri ve ASE ler bu tişörtler ile resim çektirip sosyal medyada paylaşacaklardır. Ve medyaya haber yaptıracaklardır.

8. AHEF Y.K ve AHEF'e üye il dernekleri ile üyelerinin desteğiyle, "NÖBET YAZILAN AİLE HEKİMLERİNE" Nöbeti tutmamaları yönünde her türlü destek verilecektir. Nöbet yazılması halinde, ilgili aile hekimine hukuksal destek verilip örnek davalar açılacaktır. Nöbete gidilmemesi konusunda aile hekimlerine gereken destek verilecektir. Yeni yönetmeliklerin tebliğ edilmesi halinde, gelen evraka "ihtiyaç ve zaruret halinin bakan tarafından tespit edilmesi gerektiği ve kanuni haklarım saklı kalmak kaydıyla" diye şerh düşülecektir. Bakan tarafından ihtiyaç ve zaruret hali belirlenmeden nöbet yazılması durumunda, itiraz dilekçesi yazılarak nöbetin hukuksuz olduğu bildirilerek iptali istenecektir. Bakanın ihtiyaç ve zaruret halini tespit etmesinden sonra nöbet yazılması durumunda nöbete gerek rapor, gerekse ceza puanı alarak gidilmemesi konusunda aile hekimlerine her türlü destek verilecektir.

9. AHEF Y.K ve AHEF 'e üye il dernekleri ile üyelerinin desteğiyle temalı iş bırakma eylemleri yapılacaktır.. Bu bir ETF saha taraması olabilir. (Hem bize kesin kayıtlı kişilerin kayıtları güncellenecek, yaşlı yatalak olan hastalarımız ziyaret edilecek ve vatandaşların aile hekimliğinden memnuniyetini ölçmek için anket doldurulacaktır).

Süreç olumsuz devam ederse;

a) Her ay belirlenen bir tarihte iş bırakma eylemi

b) Süresiz iş bırakma eylemi planlanmıştır.



 

 

 

 

AHEF YÖNETİM KURULU

 

 

 

PAYLAŞ: