Kocaeli Çalıştayı

AHEF'e üye il derneklerinden, Kocaeli,  İstanbul ( İSTAHED), Bursa, Çanakkale, Sakarya, Yalova, Tekirdağ ve Edirne Aile Hekimleri Dernekleri,  30 Ağustos Cumartesi günü AHEF ‘in işbirliğinde,  Kocaeli Aile Hekimleri Derneğinin öncülüğünde ‘’Aile Hekimlerinin acil servislerde görevlendirilmesi süreci ve acil nöbet eylemleri’’ hakkında görüş alışverişi ve değerlendirmelerde bulunmak üzere bir araya gelerek çalıştay düzenlenmiştir. 

 Aile Hekimleri Derneklerinin yönetim kurulları düzeyinde katılımları ile gerçekleştirilen çalıştayda aile hekimlerinin acil servislerde görevlendirilmesi süreci ve devam eden acil nöbet eylemleri değerlendirilmiş bulunmaktadır.

Ülke çapında % 63 katılım ile sürdürülen acil nöbet eylemi Marmara Bölgesinde % 91 oranında katılım ile sürdürülmektedir. Marmara Bölgesi Aile Hekimleri Dernekleri çalıştayda acil nöbet eylemlerine katılımın artırılarak sürdürülmesi yönünde kararlılıklarını ortaya koymuştur.

Çalıştaya katılan illerin temsilcileri bölgesel toplantıların periyodik hale getirilmesi, AHEF çatısı altında iş ve eylem birliğinin artırılması yönünde karar almıştır.

Çalıştay sonuç raporu önümüzdeki günlerde kamuoyunun bilgilerine sunulacaktır.

 

 

PAYLAŞ: