Acil nöbet dilekçeleri

GÜNCEL İTİRAZ VE SAVUNMA DİLEKÇESİ ÖRNEKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ !

Değerli Üye Derneklerimiz,

Aile Hekimlerine ve aile sağlığı elemanlarımıza yazılan acil nöbetleri konusunda, AHEF tarafından yürüten hukuki mücadelemiz devam etmektedir. AHEF olarak acil nöbetleri konusunda şimdiye kadar açtığımız davalar aşağıdadır.

1.Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) ve Dr. Murat GİRGİNER adına, 25.01.2013 tarihli ve 28539 sayılı Resmi Gazete' de yayınlanan Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliği'nin 10. maddesinin 4. bendinde değişiklik yapan, 19.07.2013 tarih ve 28712 sayılı Resmi Gazete' de yayımlanan Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin 2. maddesinin yürütmesinin durdurulması ve iptali, anılan maddeye dayanak teşkil eden 5258 sayılı Aile Hekimliği Kanununun 3. maddesinin 5. fıkrasının son cümlesinin yürütmesinin durdurulması ve iptali için Anayasa Mahkemesine başvurulması istemi ile Danıştay Beşinci Dairesi'nin 2013 / 7542 Esas sayılı davası açılmıştır.

2. Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu ve Dr. Murat GİRGİNER adına 5258 sayılı Aile Hekimliği Kanununun 3. maddesinin 5. fıkrasında bulunan ".Aile hekimlerine ve aile sağlığı elemanlarına 657 sayılı Kanunun ek 33 üncü maddesinde belirtilen yerlerde haftalık çalışma süresi ve mesai saatleri dışında ayda asgari sekiz saat; ihtiyaç hâlinde ise bu sürenin üzerinde nöbet görevi verilir. Bunlara entegre sağlık hizmeti sunulan merkezlerde artırımlı ücretten yararlananlar hariç olmak üzere, 657 sayılı Kanunun ek 33 üncü maddesi çerçevesinde nöbet ücreti ödenir." ibaresinin yürütmesinin durdurulması ve iptali için Anayasa Mahkemesine başvurulması, 09.04.2014 tarih ve 2014 / 12 sayılı Genelgenin yürütmesinin durdurulması ve iptali istemi ile Danıştay Beşinci Dairesi'nin 2014 / 3404 Esas sayılı davası açılmıştır.

3.Dr. Murat GİRGİNER adına, Bursa ilinde yapılan Mayıs ayı nöbet düzenlemesi uyarınca Anayasal Hakların ihlali nedeni ile ihlalin tespiti ve ihlalin ortadan kaldırılması istemi ile Anayasa Mahkemesi'ne 2014 / 6274 sayılı Bireysel Başvuruda bulunulmuştur.

4.6514 sayılı yasanın 21. ve 52. maddelerinin iptali için Anayasa Mahkemesine başvuruda kullanılmak üzere aşağıda yer alan 14.01.2014 tarihli raporumuz ve ekleri Ana muhalefet partisine ulaştırılmıştır.

5.Bursa, Kocaeli, Sakarya, Isparta, Afyonkarahisar, Burdur, Antalya, Trabzon, Erzurum illerinde, 5258 sayılı Aile Hekimliği Kanununun 3. maddesinin 5. fıkrasında bulunan ".Aile hekimlerine ve aile sağlığı elemanlarına 657 sayılı Kanunun ek 33 üncü maddesinde belirtilen yerlerde haftalık çalışma süresi ve mesai saatleri dışında ayda asgari sekiz saat; ihtiyaç hâlinde ise bu sürenin üzerinde nöbet görevi verilir. Bunlara entegre sağlık hizmeti sunulan merkezlerde artırımlı ücretten yararlananlar hariç olmak üzere, 657 sayılı Kanunun ek 33 üncü maddesi çerçevesinde nöbet ücreti ödenir." ibaresinin yürütmesinin durdurulması ve iptali için Anayasa Mahkemesine başvurulması, Mayıs ayı nöbet listesinin yürütmesinin durdurulması ve iptali istemi ile ilgili İdare Mahkemelerine davalar açılmıştır.

 AHEF olarak devam eden hukuksal süreçlerde, aile hekimleri ve aile sağlığı elemanlarının hukuksal süreçlerde kullanabilecekleri itiraz ve savunma dilekçe örnekleri güncellenerek aşağıda sunulmuştur. Örnek dilekçelerdeki kısımları kendinize uyarlayarak, acil nöbetlere olan itirazlarınızda ve savunmalarınızda kullanabilirsiniz.

Saygılarımızla

 Dr. Hakan UZUN

AHEF 2. Başkanı

PAYLAŞ: