AHEF Şırnak'ta idi

Şırnak ili Güçlükonak İlçesi Merkez 1 Nolu  Aile Sağlığı Merkezin' de çalışmaktayken Entegre İlçe Hastanesindeki acil nöbeti sırasında, ilçe kaymakamının rahatsızlanan eşine bakmak üzere, nöbet yerini terk etmeyip, kaymakamın evine gitmeyen, Dr. Mehmet Zeki TÜRE ' nin aile hekimliği sözleşmesinin Şırnak Valisi tarafından fesih edilmesi, Şırnak'a giden AHEF  Yönetim Kurulu Üyeleri ve AHEF' e bağlı il dernek başkanları tarafından protesto edildi. Ayrıca Dr. Mehmet Zeki TÜRE hastalarına anayasal hak olan eşit sağlık hizmeti sunduğu, haksızlıklara, baskılara karşı dik durduğu için AHEF Yönetim Kurulu tarafından "Yılın Aile Hekimi "seçildi. AHEF tarafından yapılan basın açıklaması metni aşağıdadır.


BASIN AÇIKLAMASI

Şırnak ili Güçlükonak İlçesi Merkez 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezinde çalışan Dr. Mehmet Zeki TÜRE' nin aile hekimliği sözleşmesi, nöbetçi olması ve her an acil bir vakanın gelebileceği düşüncesi ile Entegre İlçe Hastanesindeki görevini bırakmayıp, Şırnak Güçlükonak İlçe Kaymakamının rahatsızlanan eşine bakmak üzere evine gitmediği için, Şırnak Valiliği tarafından yapılan soruşturma sonucu 45 ihtar puanı verilerek, aynı olayı takiben Şırnak Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı denetim ekiplerinin, Güçlükonak Merkez 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezinde çalışan Dr. Mehmet Zeki TÜRE' nin birimine, 10 kişilik bir denetim ekibiyle, mobbing uygulayarak yaptıkları baskın denetim sonucunda, 95 ihtar puanı verilerek, toplamda hukuki dayanağı olmayan 140 ihtar puanıyla aile hekimliği sözleşmesi kanunlara aykırı olarak fesih edilmiştir. Aile Hekimi arkadaşımıza yapılan bu mobbing olayını ve sözleşmesinin keyfi olarak fesih edilmesini KINIYORUZ...

Dr. Mehmet Zeki TÜRE arkadaşımızı, aile hekimi olarak nöbet yerini terk etmeyip, hastalarına anayasal hak olan eşit sağlık hizmeti sunduğu, haksızlıklara, baskılara karşı dik durduğu için, "YILIN AİLE HEKİMİ" seçmiş bulunmaktayız. Arkadaşımızın tekrar aile hekimliğine dönebilmesi ve yapılan hukuksuz işlemlerin iptal edilebilmesi için her türlü desteği vereceğimizi bildiririz. Meslektaşımızın aile hekimliği görevine tekrar iade edilmesini,  sorumlular hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılmasını talep ediyoruz.

Ayrıca bu olay, aile hekimliği uygulamasında ceza puanlarının kötüye kullanılarak, isteyen idarecilerin, istediği aile hekiminin sözleşmesini bir gün içinde fesih edebileceğini, aile hekimlerinin iş güvencesinin olmadığını, göstermiştir. Bu yüzden keyfi sözleşme fesihlerinin önüne geçebilmek ve iş güvencesinin sağlanabilmesi için aile hekimliği uygulamasında ceza puanı sisteminin kaldırılmasını talep ediyoruz.

Başka meslektaşlarımızın mağdur olmaması için,

Aile hekimliği uygulamasında ceza puanı sistemi kaldırılmalı ve iş güvencesi sağlanmalıdır.

Sağlık çalışanlarına yapılan şiddet ve yöneticilerin yaptığı mobbing önlenmelidir.

Saygılarımızla

 

AHEF YÖNETİM KURULU

PAYLAŞ: