Sağlık çalışanlarına şiddet

17 Nisan 2012 günü Dr. Ersin ARSLAN, Gaziantep' te çalıştığı hastanede, hastasının 17 yaşındaki torunu tarafından, evrakta sahtecilik isteği yerine getirilmediği için, görevinin başında, hunharca, arkadan bıçaklanarak öldürüldü. Sağlık çalışanları için bu tarih ve olay, bir milat, bir çığlık, sağlık çalışanlarına yapılan şiddete karşı "artık yeter" denilen bir gün oldu.

AHEF Yönetim Kurulu olarak;

Dr. Ersin ARSLAN 'ın hasta yakını tarafından öldürüldüğü 17 Nisan gününü " SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ŞİDDETE VE MOBBİNG' E HAYIR GÜNÜ ” olarak ilan ediyoruz.

Sağlık çalışanlarına yapılan şiddeti ve mobbing uygulamalarını kınamak için, anlık ve güne ait çözümler yanında, sağlıkta etkin şiddet yasasının çıkması için, 17 Nisan gününü, sesimizi duyuracağımız bir gün olarak deklare ediyoruz.

Sağlık alanındaki, sivil toplum kuruluşlarını, meslek odalarını, sendikaları ve halkımızı, 17 Nisan 2014 tarihinde, sağlıkta şiddetin ve sağlık çalışanlarına yapılan mobbing’ in bir an önce sona ermesi için, Gaziantep’e birlikte olmaya davet ediyoruz.

Kamuoyuna duyurulur.

 

AHEF YÖNETİM KURULU

PAYLAŞ: