Aile hekimliği nereye gidiyor ?

AHEF Kalite Komisyonu, kongre bünyesinde, aile hekimlerinin iş yükü analizi çalışmasını  iş yükü analizi çalıştayı ile başlattı. Komisyon, aile hekimliği uygulamasını odak alarak, birinci, ikinci ve üçüncü basamak sağlık hizmetlerinde etkin koordinasyonun sağlandığı bir kalite yönetim modeli geliştirmeyi hedefliyor.

Aile sağlığı merkezlerinin iş tanımlarının yapılması ve güncellenmesinde, aile hekimlerinin ve aile sağlığı çalışanlarının sistem güvenliği içinde konforlu, güvenli bir şekilde, kaliteli hizmet sunumunun sağlanmasında etkin olması amaçlanıyor.

 

İş yükü analizi yapılacak

 “AHEF Kalite Komisyonu olarak aile hekimlerinin ideal iş tanımını belirlemek için uzmanlar eşliğinde akademik seviyesi yüksek bir anket hazırladık. Anket çalışmamız AHEKON 2012’de başladı. Sözkonusu çalışmayla aile hekiminin iş yükü analizini yapacağız. Çalışmamız tek oturumla sonuçlanmayacak; dinamik bir sürece yayılmasını hedefliyoruz. Böylece yapılan yönetmelik değişikliklerinin, ortam değişikliklerinin, ekonomik parametre değişikliklerinin aile hekimliğine etkilerini ölçebileceğiz,Aile Hekmliğinin nereye gittiğini görebileceğiz. Aile hekimliğini ileriye götürebilecek yenilikler ortaya konularak aile hekimliği geliştirilebilecek ve elbette aile hekimliğinde kalite de artacak”

 

“Anket web ortamında devam edecek”

Bir nevi kılavuz sayılabilecek sözkonusu iş yükü analizi çalışmasının AHEKON 2012’de Doç Dr F.Serdar Gürel tarafından yönetilen çalıştayla  başladı,AHEF Kalite Komisyonu üyeleri elbirliği ile anket konusunda katılımcılara yardımcı oldu. Anket çalışmamız web ortamında devam edecek. Sonuçlar AHEF tarafından değerlendirildikten sonra Sağlık Bakanlığı ve ilgili kurumlarla paylaşılacak.

Çalıştayımıza ilgi gösterip katılarak katkı sağlayan arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

 

AHEF Kalite Geliştirme Komisyonu

PAYLAŞ: