Trafik kazalarında artış kaçınılmaz

EHLİYET RAPORUNDA KURUL YERİNE TEK HEKİMDEN ALINAN SAĞLIK RAPORU TRAFİK KAZALARINDA ARTIŞA YOL AÇACAK…

 

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu; ehliyet raporları konusundaki yönetmelikler 
ve uygulamalara dair karışıklığın sürücü adaylarının sağlık kontrollerinin iyi yapılamamasına neden olduğu ve bunun da kaza riskini artırdığı 
konusunda yetkilileri uyardı.

 

Aile Hekimleri Dernekleri’ni tek çatı altında toplayan Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Tolga Sucu; “Gelişmiş ülkelerde yapılan birçok araştırma, sağlık kontrolleri iyi yapılan sürücülerin kaza yapma riskinin sağlık kontrolleri iyi yapılmayanlara göre çok daha az olduğunu ortaya koymuştur. Bu bağlamda; sürücü belgesi alacak kişilerin sağlık raporu için yapılan muayenelerinde sıkı bir sağlık kontrolünden geçirilmesi gerekir. Bu amaçla sürücü sağlık ve kontrol merkezleri oluşturulmalı ve sağlık raporlarının bu merkezler aracılığı ile verilmesine yönelik mevzuat düzenlemelerinin yapılması sağlanmalıdır.” dedi.

 

“Sürücü Kursları, Usülsüz Olarak Sürücü Adaylarını Eksik Evrakla Kayıt Ediyor.”

Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği’ne göre sürücü adayları sürücü kursuna başvururken sağlık kurulu raporu almaları gerekiyor. Ancak mevcut uygulamada adaylar sürücü kurslarına usülsüz olarak sağlık kurulu raporu yerine tek hekim raporu ile kaydediliyor ve sürücü kurslarınca Emniyet Trafik Şube’ye bu rapor gönderiliyor.

Dr. Tolga Sucu; Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) olarak,Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptıkları başvuruya olumsuz yanıt verdiğini belirterek;“Bu noktadan sonra yapabileceğimiz tek şey Milli Eğitim Bakanlığı hakkında mevzuata aykırı işlem tesis etmekten suç duyurusunda bulunmaktır.” dedi.

 

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu

AHEF Yönetim Kurulu Üyesi
İletişim Koordinatörü

Dr. Tolga SUCU

PAYLAŞ: