AHEF'in dikkate alınması gerekir

 

Yakın zamanda, Türk Hükümetinin Türkiye’deki Aile Hekimlerinin çalışma koşullarıyla ilgili bir düzenleme üzerinde çalışmakta olduğunu öğrenmiş bulunmaktayız. 

Bu tip düzenleyici hazırlıkların sivil, siyasi olmayan oluşumlar tarafından devam ettirilmesi gerektiğine inanıyoruz ve ümit ediyoruz.  Avrupa’daki Aile Hekimlerini en iyi temsil eden profesyonel siyasi oluşum olan UEMO olarak biz, karar vericilerin dikkatini Türk üyelerimizin kuruluşu (örgütü?) olan AHEF’e çekmek istiyoruz. İnancımıza göre AHEF bir sivil toplum temsilcisi olarak ilerleyen süreçte etkin bir rol üstlenecektir. 

UEMO, 23 Avrupa ülkesinde Aile Hekimliği kuruluşlarını (örgütlenmelerini?) temsil etmektedir. Türkiye’deki Aile Hekimlerini yasal olarak temsil eden AHEF de bu kuruluşlardan (örgütlerden?) biridir. Misyonumuz,  tüm Avrupa’da Aile Hekimliği alanında çalışarak tedavi standartlarını yükseltmek ve mevcut tıp eğitimini ve mevcut profesyonel sağlık hizmetini geliştirmektir.   

İnanıyoruz ki, yasa tasarısının hazırlık aşamasında AHEFin fikirlerinin yasa koyucular tarafından dikkate alınması Türkiye’de daha iyi ve daha etkili bir Aile Hekimliği uygulamasının gelişmesine vesile olacaktır ve sonuçta her iki tarafın (hükümet ve Aile Hekimleri) yararına olan ve tüm Avrupa’da birinci basamak sağlık hizmetlerinde takip edilecek güzel bir model yaratılmış olunacaktır. 

 Dr.Ferenc Hajnal / UEMO Başkanı

22.06.2012

Orjinal Metin 

  •  

 

PAYLAŞ: