Aile hekimine saldırı

BASIN BİLDİRİSİ

Maalesef şiddetin sağlık alanında her geçen gün katlanarak arttığına tanık olmaktayız. Her ne kadar “İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nde herkesin yaşama ve bedensel açıdan zarar görmeme hakkı olduğu belirtilmiş olsa da görünen o dur ki hasta hakları önemlidir ve hekimlerin insanca yaşama hakkının önünde farz edilerek davranılmaktadır.

En son 6 Eylül 2012’de Siirt Pervari’de Aile Hekimliği yapan Dr. Recep MOLLA arkadaşımızın yaşadığı olay, durumumuzun ne kadar vahim olduğunu bir kere daha ortaya koymuştur.  Mesai dışında evine baskın yapılarak hasta baktırılmak istenen ve darp edilen arkadaşımızın o beldede yaşayıp verdiği hizmete devam etmesi bekleniyor, doktoru darp edenler ise serbest.

Mevcut hükümet döneminde önemli gelişmeler yaşanmış, büyük çapta hasta hakları genişletilmiş ve AB standartlarına yaklaşılmıştır. Ancak modern dünyanın gerektirdiği bu haklar baskı ve sindirme aracı olarak kullanılarak hekimlere yönelik şiddete dönüşerek alışkanlık halini almıştır.

Şiddet asla müsamaha gösterilecek bir olgu değildir, bu konuda sessiz kalınmamalıdır.

Bizler AHEF olarak meslektaşımıza yapılan bu saldırıyı kınıyor, yalnızca üyelerimizin değil tüm sağlık camiasının arkasında olduğumuzu KAMUOYUNA bildiriyoruz.

                                                                                                                AHEF YÖNETİM KURULU  

PAYLAŞ: