Nöbetler Anayasa Mahkemesinde

AHEF,  Anayasa Mahkemesine nöbetlerle ilgili dava açılmasını sağladı. Aile Hekimlerine nöbet yazılması ile ilgili Sağlık bakanlığı ile görüşmelerde bulunan AHEF Yönetim Kurulu istediği değişiklerin yapılmaması nedeni ile konuyu Anayasa Mahkemesine götürülmesi ile ilgili çalışmalar başlattı.

 
 AHEF Hukuk Komisyonu, CHP Mersin Milletvekili Prof.Dr. Aytuğ Atıcı, CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray ile konu ile ilgili görüşmelerde bulundu. CHP’li millet vekilleri konuya son derece ilgi göstermiş ve destek olacaklarını ifade etmişlerdir. Bu görüşmeler sonunda AHEF Hukuk Komisyonu üyeleri bir araya gelerek, 6354 Sayılı Kanunun Aile Hekimlerine nöbet tutturulmasını öngören 12. Maddesine yönelik ayrıntılı bir dosya hazırlamıştır. Son olarak AHEF Hukuk Komisyonu Başkanı Şenol Atakan bizzat  CHP Ankara Milletvekili ve CHP Grup Başkan Vekili   Emine Ülker Tarhan ‘la görüşerek dosyayı  teslim etmişlerdir.  Dosya içerdiği tüm detayları ile beğeni ile karşılanmış ve eksiksiz bulunara , herhangi bir ilave gerektirmeden CHP tarafından Anayasa Mahkemesine Nöbetlerin iptali için  anında dava açılmıştır. 
 
Bu süreci takip eden, sonuçlandıran AHEF “ sonuna kadar davanın takipçisi  olacağız.  Bu konudaki destekleri için değerli milletvekillerimize çok teşekkür ediyoruz. Yoğun bir çalışma ile dosyanın hazırlanmasını, gereken yerlere ulaşmasını ve davanın açılmasını sağlayan AHEF Yönetim Kurulu Üyesi ve Hukuk Komisyonu Başkanı Şenol Atakan ve değerli Hukuk Komisyonu üyelerine ve bu süreçte desteğini esirgemeyen tüm üyelerimize  teşekkürlerimizi sunarız. Hep birlikte daha iyiye….” Açıklaması ile üyelerine gelişmeleri aktardı.
 

PAYLAŞ: