Sağlıkta Şiddet Son

 
Değerli Meslektaşlarımız,


17 Nisan Sağlıkta Şiddete dur demek için bir milattır.

...

AHEF olarak geniş katılımı sağlayabilmek ve hedefimize en çok ulaşacak kamuoyu oluşturabilecek " 17 Nisan Sağlıkta Şiddet son" planı oluşturduk.


1- AHEF Ulusal Basın Toplantısı İstanbul'da ( 17 .Nisan.2013 The Marmara Otelinde tüm ulusal basın davet edilerek..)

2- İstanbul'da Ersin Aslan anısına düzenlenecek yürüyüşe AHEF adına Üye dernek temsilcilerimiz katılacak.

3- Dr. Ersin Aslan'ın öldürüldüğü il olan Gaziantep de şehit meslektaşımız için gökyüzüne ışıklarımız gönderilecek. (Kandillerimizi Gökyüzüne Uğurluyoruz.)

4- Basın Kuruluşları ve Medya ya hem AHEF Yönetim Kurulu olarak hem de üye il derneklerimiz marifetiyle basın bildirileri ve ilanlar gönderilecek

5- 17 Nisan saat 11.00 da Ersin Aslan anısına Tüm ASM'ler de saygı duruşu yapılacak

6- 17 Nisan günü Basın İletişim Komisyonu önderliğinde sosyal medya da farkındalık eylemleri yapılacak.

7- 17 Nisan günü tüm il derneklerimiz Yerel idarecileri ziyaret ederek sağlıkta şiddet konusunda görüş alışverişinde bulunup ‘’Sağlıkta Sıfır Tolerans ‘’ etkinliğini aktaracaklar

8- Tüm Poliklinik girişlerine ve yakalarımıza bu gün yastayız afiş ve broşürleri ve yaka kartları takılacak



Ülkemizde hekime ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin arttığı izlenimi giderek daha fazla destek bulmaktadır. Bu durumun varlığı, nedenleri, olası sonuçları ve muhtemel çözümleri için çeşitli kurum ve kuruluşlar çalışmalar yapmaktadır. Ancak bizler bir sorun ile ilgili anlık ve güne ait çözümler yanında, bilimsel ve kalıcı çözümlerin oluşturulmasına katkı vermek, sağlık çalışanları ile ilgili oluşan sosyal algının temellerini araştırmak ve çözümlerin yol göstericisi olmak gibi bir sorumluluğumuzun da olduğuna inanmaktayız.

Meslek örgütü olarak tamamen bilimsel temellere dayanarak mesleğimize ait durum tespitleri yapmayı ve yaygınlaşabilir, sürdürülebilir çözümler üretmeyi asıl sorumluluğumuz olarak görmekteyiz.

Bu hedefler ve amaçlar ışığında "Sağlık Ve Şiddet Platformu" oluşturduk. Platforma paydaş olarak Bakanlıklar, Kurumlar, Sendikalar, Dernekler, Birlikler, Milletvekilleri, Akademisyenler davet edildiler. 36 ay süreli planlanan Platformumuz şiddeti kökünden çözecek projeler üretecek, yasal düzenlemeleri sağlayacak kamuoyu oluşturacak etkinlikte güçlü, etkin bir rol oynayacaktır. Platformumuz ile ilgili duyuru ve bilgi paylaşımı yapılacaktır.

İstanbul'da düzenlenecek basın toplantımızın Basın Bülteni ektedir. Basın toplantımızın içerisinde ayrıca Aile Hekimliğinin güncel sorunlarını da paylaşacağımız ayrı bir bölüm olacak, basının ilgi göstermesi sağlanacaktır.

Hazırlıklar ve planlar için Basın İletişim Komisyonu, Sağlık ve Şiddet Platformu için bir çalışma grubu faaliyet içindedir.

Her birimize şiddetsiz günler diliyoruz.
 
 
 
 

PAYLAŞ: