AHEF TGRT Kınama

Ülkemizde hekime ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin arttığı izlenimi giderek daha fazla destek bulmaktadır.
 Bu durumun varlığı, nedenleri, olası sonuçları ve muhtemel çözümleri için çeşitli kurum ve kuruluşlar çalışmalar yapmaktadır. Ancak bizler bir sorun ile ilgili anlık ve güne ait çözümler yanında, bilimsel ve kalıcı çözümlerin oluşturulmasına katkı vermek, sağlık çalışanları ile ilgili oluşan sosyal algının temellerini araştırmak ve çözümlerin yol göstericisi olmak gibi bir sorumluluğumuzun da olduğuna inanmaktayız.
 
Meslek örgütü olarak tamamen bilimsel temellere dayanarak mesleğimize ait durum tespitleri yapmayı ve yaygınlaşabilir, sürdürülebilir çözümler üretmeyi asıl sorumluluğumuz olarak görmekteyiz.
 
08 Mayıs 2013 tarihinde TGRT kanalında yayınlanan ANKARA'NIN GÜNDEMİ programında, şiddete uğramış bir hekim için Nuri ELİBOL' un söylediği maksadını aşan sözler ve takındığı çirkin tavır sağlık camiasını ve özellikle hekimleri derinden yaralamıştır.
 
AHEF Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu olarak Nuri ELİBOL' un bu tutumunu kınar, yetkilileri göreve davet eder, saygılarımızla kamuoyuna duyururuz.
 
 
 
AHEF Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu

PAYLAŞ: