Birlik ve Beraberlik

Tüzüğümüzde belirtildiği üzere bütçenin onaylanması için mali olarak yapmamız gereken AHEF Olağan Genel Kurulu 12 Ocak 2013 Cumartesi günü saat 13.00 da Ankara Eyüboğlu  Otel’de yeterli katılımcı sayısının sağlanamaması üzerine  19 Ocak 2013 günü yine aynı yerde 13:00 da yapılmıştır.

Cumhuriyetimizin kurucusu M.Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları için yapılan saygı duruşu ve İstiklal  Marşımızın okunması ile açılan Genel Kurul toplantısı AHEF Yönetim Kurulu Başkanı Dr Murat Girginer’in açılış konuşması ile başladı.Dr Murat Girginer  Aile Hekimlerinin AHEF çatısı altında gösterdiği birlik ve beraberliğe teşekkür ederek konuşmasına devam etti,kısaca konuşmasında;

1-Yönetmelik konusunda AHEF tarafından yapılan çalışmaları ve bu çalışmaların sonuçlarının web sayfamızda ilan edildiğini , resmi olarakta THSK a verildiğini;THSK nun hazırladığı yönetmelik değişikliklerine karşı olan çekincelerimizin Bakanımıza kadar bütün makamlara iletildiğini,

2-Ödeme yönetmeliği çalışmalarının THSK tarafından başlatıldığını ve bu çalışmalara AHEF’inde davet edildiğini,

3- Sınıflandırma kriterlerinin Kalite Puantaj sistemine çevrileceği ve çalışmanın ödeme yönetmeliği için de sürdürüleceğini,

4-Kira sözleşmelerinde  ilgili talebimiz üzerine yapılan düzenlemenin son imza aşamasına geldiğini,

5-İstanbulda Hollandadan gelen bir heyet ile toplantı yapıldığını; bu heyette Hollanda Sağlık Bakanlığı genel müdürü ve yardımcısı,Hollanda Aile Hekimliği Derneği Başkanı ve üyeleri, sigorta genel müdürleri, farmasotik sektör ve sağlık sektörü temsilcileri olduğunu, işbirliği ve görüş alışverişi için önemli adımlar atıldığını ,
6-AHEKON 2013 çalışmalarının büyük bir başarı ile devam ettirildiğini,

7-Son günlerde sosyal medyada tartışılan konular için yapılması gerekenin resmi başvuru ile tüzük değişikliği talebi olduğunu ancak bunun için hiçbir resmi girişim olmadığını ve hazirundan %10 imza sayısı ile gelen her türlü tüzük değişikliği talebinin mutlaka gündeme alınıp tartışılacağını ve AHEF Yönetim Kurulu’nun Tüzüğümüz için bir çalıştay planladığını,

8-AHEF in tüm Türkiyede aile hekimlerini temsil eden en büyük kuruluş olduğunu söyledi.

          Ardından AHEF Yönetim Kurulu  Başkanı Murat Girginer tarafından divan heyeti seçimi için teamül gereği genel kurul salonunda yalnızca delegelerin olması gerektiği bu nedenle delege olmayan meslektaşlarımızın salon dışına davet edilmesinin uygun olacağı  ama divan heyeti seçiminden sonra divan başkanımıza  delege olmayanların izleyici olabilmesi için salona alınmasının teklif edilebileceğini ve delegelerin uygun görmesi ile salona davet edilebileceklerini ifade etti. Divan Heyeti teşekkülü aday teklifleri için Yönetim Kurulu Başkanı Murat GİRGİNER tarafından çağrı yapıldı. Bu konuda yapılan öneriler üzerine , Divan Başkanlığına Eskişehir Delegesi Erhan BAYUK, Başkan Vekilliğine Sakarya Delegesi Rıdvan KARAGÖZ ve Yazman üyeliğe de  Ankara Delegesi H.Alper ASLAN oy birliği ile seçildi ve Divan Kuruluna tutanakların imzalanması için oybirliği ile yetki verildi.

Divan heyeti yerine geçerek göreve başladı. Divan başkanı tarafından yapılan selamlama konuşmasından sonra izleyicilerin ayrı bir bölümde oy kullanmadan toplantıyı takip edebilmelerine ilişkin oylama yapıldı ve izleyiciler izleyici bölümüne davet edildi.

Yönetim Kurulu Sayman üyesi H.Şenol ATAKAN tarafından 2012 yılı bütçesi ve gerçekleşme durumu hakkında bilgi verildi. Daha sonra 2013 yılı bütçesi okundu ve oylandı. 2013 yılı bütçesi oy birliği ile kabul edildi. 

Gündemdeki Tüzük değişikliği konusunun görüşülmesine geçildi.%10 hazirun sayısı ile imzalanıp Divan heyetine verilen değişiklik teklifleri görüşüldü:

Federasyonumuz Tüzüğünün Bölüm IV/Madde 21’in tamamen ve ayrıca bu maddenin kalkması ile anlamsız hale gelen Bölüm IV/Madde 6.4’ün de kaldırılması oy birliği ile kabul edildi.

Bölüm III Madde 1 ile ilgili değişiklik teklifi önerge sahiplerinin konuyu daha geniş bir şekilde yapılacak tüzük çalıştayında konuşmak üzere ertele istemesi üzerine  önerge geri çekilmiştir. 

Bölüm IV Madde 11’e 14. Madde olarak aşağıdaki metnin eklenmesi oy çokluğu ile kabul edilmiştir. 

‘“BÖLÜM IV

MADDE 11-

14- İhtiyaç duyulan görevleri planlamak, yaptırmak amacıyla federasyona üye derneklerin istekli üyeleri arasından seçilen ve/veya profesyonel uzman görüşlerine ihtiyaç duyulan kişilerden re’sen görevlendirilme ile komisyonlar oluşturulur. Bu komisyonların uyacağı kurallar ve çalışma düzenleri ile ilgili yönerge Yönetim Kurulu tarafından hazırlanır ve yayınlanır.”

 

Toplantının kapanışında  AHEF Yönetim Kurulu Başkanı Dr Murat Girginer Yönetim Kurulu adına söz alarak  bu güzel birliktelik havasını tekrar pekiştiren Genel Kurulumuzun bir sonuç bildirgesi yayınlamasını teklif etti.Genel kurul tarafından tartışılıp kabul edilen sonuç bildirgesinin Aile Hekimliği gelişimine katkı sağlamasını diliyoruz:

 

‘’Aile Hekimliği Kamuoyuna duyurulur,

   19 Ocak 2013 tarihinde Ankara’da yapılan AHEF Olağan Genel Kurulunda gelişen koşullara ve ihtiyaçlara cevap verecek şekilde değişikliklerin tartışılacağı tüm dernek ve paydaşların bir arada olduğu bir tüzük çalıştayı yapılması ihtiyacı olduğuna karar verilmiştir. Tüzük çalıştayı ile ilgili olarak AHEF Genel Kurulu tarafından AHEF yönetim kurulu yetkilendirilmiştir.’

 

 

 

 

 

     

PAYLAŞ: