AHEF sağlıkta şiddeti anlattı

 

Şiddet en çok bayan sağlık çalışanına yapılıyor ve en sık olarak sağlık çalışanı tek başına iken şiddete maruz kalıyor

AHEF Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Dr. Şenol ATAKAN sağlıkta şiddeti anlatmak için ekranlardaydı.

Sağlıkta şiddet nedenleri, etkileyen faktörler ve çözüm önerileri konusunda konuşan ATAKAN, son yıllarda artış eğiliminde olan sağlık çalışanlarına şiddet konusunda AHEF in çalışmalarından bahsetti.

Politikacılar ve göz önünde olan liderlerin söylemlerinin her ne kadar iyi niyetli olarak söylense bile, biraz daha dikkat gösterilerek yapılması gerektiğinden bahseden Dr. Şenol ATAKAN, sağlık çalışanlarına şiddeti körükleyecek demeçlerden kaçınmak gerektiğini belirtti.
 
 
ATAKAN konuşmasında, Medyanın da belki bilerek belki bilmeyerek haberlerinde yer verdiği olaylarla, dizilerde, filmlerde sağlıkla ilgili, sağlıkta şiddeti körükleyen bölümler sonucunda bu konuda sorumlu olduğunu söyledi.
Şiddet en çok bayan sağlık çalışanına yapılıyor ve en sık olarak sağlık çalışanı tek başına iken şiddete maruz kalıyor
AHEF in araştırmalarına da değinen ATAKAN, “aile hekimlerinin en fazla misafir hastalar tarafından şiddet gördüğünü, bu sıkıntının da aile hekimliği uygulamasının tüm toplum tarafından benimsenmesi sonucu azalacağını umduğunu belirtti.
 
 
 
Tüm kurumlar, kendi çözecekleri işlerini aile hekimlerine yüklememeli. Öğrenciler usulsüz istirahat raporu almaları konusunda bize yönlendiriliyor, aile hekimleri bir sürü iş yükünün üzerine birde öğrenci ve öğretmenlere laf anlatmakla uğraşıyorlar, Milli Eğitim Bakanlığı bir yazı ile bu konuyu açıklığa kavuşturmalı diye konuştu.
Daha iyi bir aile hekimliği uygulaması için AHEF olarak ellerinden gelen çalışmaları yapacaklarını belirten ATAKAN, Sağlıkta ve her alanda şiddetin kabul edilemez olduğunu belirterek konuşmasını bitirdi.

PAYLAŞ: