Davaları Kazanmaya Devam Ediyoruz

AHEF VE ÜYE İL DERNEKLERİ AİLE HEKİMLERİNE YAZILAN
DEFİN ve ADLİ NÖBETLERİ İPTAL ETTİRMEYE DEVAM EDİYOR.
 
                 AHEF olarak aile hekimlerine dayatmaya çalışılan angaryalar ile mücadelemiz her platformda devam etmektedir. Aile Hekimlerinin asli görevleri dışında görevler verilmesini hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Tüm Türkiye’de açtığımız davalar sonuçlarını vermeye başlamıştır. Geçen günlerde Erzurum Pasinler’de aile hekimlerine yazılan angarya nöbetleri iptal ettirmiş idik. Bugün de aile hekimleri için mutlu bir haber Aydın Aile Hekimleri Derneğimizden gelmiştir. AHEF Hukuk Müşavirimiz Arda AŞIK’ ın, Aydın Aile Hekimleri Derneği adına açtığı davada, Aydın’daki meslektaşlarımıza adli ve defin nöbeti baskısına dur denilmiştir.

               Aydın ilimiz Nazilli İlçesinde 30.06.2014-04.01.2015 tarihleri arasında adli tabip nöbeti ve ölüm bildirim sistemi nöbetçi listesinin belirlenmesine ilişkin 14.05.2014 tarih ve 1240 sayılı işlemin iptali için AHEF Hukuk Müşavirimiz Arda AŞIK, Aydın Aile Hekimleri Derneği adına dava açmıştı. Aydın 1. İdare Mahkemesi 5258 sayılı kanunun aile hekimi tanımını esas almıştır. Buna göre aile hekiminin görev tanımı  “Aile hekimi; kişiye yönelik koruyucu sağlık hizmetleri ile birinci basamak teşhis, tedavi ve rehabilite edici sağlık hizmetlerini yaş, cinsiyet ve hastalık ayrımı yapmaksızın her kişiye kapsamlı ve devamlı olarak belli bir mekânda vermekle yükümlü, gerektiği ölçüde gezici sağlık hizmeti veren ve tam gün esasına göre çalışan aile hekimliği uzmanı veya Sağlık Bakanlığının öngördüğü eğitimleri alan uzman tabip veya tabiptir.” şeklindedir.

             Mahkeme Esas No: 2014/886, Karar No: 2015/579 ile bu görev tanımı dışında aile hekimlerine görev verilemeyeceğine hükmetmiştir. Hatırlanacağı üzere Kahramanmaraş için aldığı Danıştay Beşinci Daire Esas No :2012/8148,  Karar No: 2015/1711 ile de aynı vurguyu yapmış, görev tanımı dışında, aile hekimlerine görev verilemeyeceğini ifade etmişti. Sağlık Bakanlığı artık gerçekleri görmelidir. Mevcut aile hekimliğinde, baskıcı yönetim anlayışı ile hiçbir yere varılamaz.  Artık Sağlık Bakanlığı “Aile Hekimlerinin, Angarya Hekimleri olmadığını “ kabul etmek zorundadırlar. 

              Buradan tüm Türkiye’deki belediyelere sesleniyoruz. Lütfen derhal önleminizi alınız. Defin Raporu Belediyelerin işidir, aile hekimlerinin üzerine yıkılamaz

           AHEF olarak aile hekimlerimiz ile beraber tüm Türkiye deki hukuk mücadelemiz devam edecektir. Sıra da “Nöbet Mobbingi” vardır. Bu mücadelemizi de kazanacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.
 
 Dr. Lütfi TİYEKLİ
 AHEF Genel Sekreteri
 

PAYLAŞ: