AHEF' ten Çağrı

AİLE HEKİMLERİNDEN SORUMLULUK ÇAĞRISI
 
Bizler Aile Hekimleri olarak, Kamu idaresi tarafından, özlük haklarımız bakımından kamu görevlisi olarak kabul edilip genel şartlara tabi tutulurken,  çalışma şartları bakımından ise serbest piyasa ekonomisinin kurallarına tabi tutularak çalıştırılmaktayız.
Kamu ile kamu çalışanları arasında toplu görüşmeler başlamıştır. Bu görüşmelerin sonuçları bizim çalışma şartlarımızı da belirlemektedir. Aile hekimleri ve aile sağlığı elemanları müdahil olamadıkları bir sürecin sonuçlarını kabullenmek zorunda bırakılmaktadırlar.
Önceki yıllarda yapılan toplu görüşmelerin en büyük mağdur gruplarının bir tanesi de aile sağlığı çalışanları olmuştur.
Aile Hekimliği Çalışanları üzerinde şu an Türkiye’nin görüp görebileceği en büyük yıldırma harekatı yapılmaktadır. Nerede ise keyfe keder nedenler ile cezalandırılmayan aile sağlığı çalışanı kalmamıştır.
Toplu görüşmelere katılan tüm taraflara sorumluluk almaları konusunda acil çağrımızdır:
 1) Aile sağlığı çalışanları üzerindeki yıldırma politikasına son verilmesi için derhal karar alınmalıdır.
 2) Aile Hekimliği Uygulamasında, Devlet ile çalışanlar arasındaki güven ilişkisini sona erdirme safhasına gelinen, ceza puanı uygulamaları iptal edilmeli ve verilen cezalar yok sayılmalıdır.
 3) Aile sağlığı çalışanları için açılan soruşturmalar derhal durdurulmalıdır.
 4) Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı Elemanlarına getirilen,  Devletimiz ve vatandaşlarımız için hiçbir fayda getirmeyen, aksine sağlık sistemine zarar vermekten başka bir işe yaramayan, bilimsel ve hizmet gerekçeleri ile değil şahsi dayatmalar ile uygulanmaya çalışılan “Aile Hekimliğinde Nöbet” uygulanmasına son verilmelidir.
Bu toplu sözleşme döneminde sorumluk almayıp taleplerimize duyarsız kalanlar Aile Hekimliği uygulamasının çökmesinin de mimarları olarak anılacaktır.

Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.

AHEF YÖNETİM KURULU

 

PAYLAŞ: