Derhal İSTİFA Edin

ARTIK İSTİFA ZAMANI GELMİŞTİR

Aile hekimlerine özellikle de sivil toplum kuruluşlarında görev alanlara karşı idarecilerin yaptığı baskı ve zulüm had safhaya ulaşmıştır. Aile hekimliği ile politika üretiminde yetersiz kalan ve sorunları halı altına süpürmekten başka bir faaliyet göstermeyenlerden cesaret alan yerel idareciler artık kıyıma başlamıştır.

Daha önce Isparta Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Gökay ÇETİN’ in sözleşmesinin haksız iptal edilmesi skandalına bir yenisi daha eklenmiştir.

Isparta Aile Hekimleri Derneği, AHEF Delegesi Dr. Remzi UYSALGENÇ Danıştay’ın açık kararlarına rağmen savunması bile alınmadan, tüm idari olarak uyulması gereken kurallar bir yana bırakılarak aile hekimliğinden uzaklaştırılmaya çalışılmaktadır.

Bu kararlara imza atanlar da bilmektedir ki yaptıkları işlem hukuksuzdur.

“Biz yapalım mahkemenin bitmesine kadar rahat ederiz, istediğimizi yaparız” anlayışı artık yerel idareler tarafından da kullanılmaya başlanmıştır.

Biz AHEF olarak tüm Türkiye’deki aile hekimleri adına sizlere sesleniyoruz. Bu boşluk çok sürmeyecektir. Biz yine aile hekimliği yapacağız. Sizin nerede olacağınız ise belli değildir. Ama hukuksuzluğa atılan her imzanın takipçisi olacağız.

Buradan halkımıza da sesleniyoruz. Eğer yarın aile hekimleri tüm Türkiye’de iş bırakırsa sorumlusu hukuk tanımayan, aile hekimliğini yönetemeyen, mevzuat dahi çıkaramayanlardır. Alamayacağınız hizmetin hesabını sormak sizin hakkınızdır.

Son çağrımız da bu hukuksuzlukları yapan ve sebep olanlara.

Lütfen aile hekimliği için yapabileceğiniz en iyi şeyi yapın: İSTİFA EDİN.

Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.

Dr. Lütfi TİYEKLİ
AHEF Genel Sekreteri

 

PAYLAŞ: