AHEF Zonguldak 'ta idi.

AHEF ZONGULDAK’TA
12.12.2015 Cumartesi günü Zonguldak’ta gerçekleştirilen etkinliğe AHEF Başkanı Dr.Gürsel ÖZER,İSTAHED  YK Üyesi ve Örgütlenme  Sorumlusu Serkan ÖZBAKIŞ,Karabük Aile Hekimliği Derneği Başkanı Dr.Erkal GENİŞLER ve Zonguldak Aile Hekimliği Derneği Başkanı Dr.Erol ÜNAL’ın yanısıra Zonguldak ve Karabük’te görev yapan Aile Hekimleri katıldı.Güncel  sorunların ve çözüm önerilerinin tartışılıldığı toplantıda AHEF Başkanımız Dr.Gürsel ÖZER Sivil Toplum Kuruluşları,Sağlık Bakanlığı ve TBMM ‘de yapılan ziyaretler hakkında bilgilendirmeler  ve durum tespitleri yaparak katılımcı Aile Hekimlerinin sorularını cevaplandırdı. Çanakkale,Aydın,Muğla,Giresun,Ordu,Zonguldak ta olduğu gibi diğer illerin de yanında olmaya devam edeceklerini ifade etti..Nöbet sorunu için görüşmelerin devam ettiğini,bakanlığın bu yanlıştan dönmesi gerektiğini,eğer nöbet olacaksa da başka bir yolla örneğin ek bir sözleşme ile ve gönüllülük esasına göre olması gerektiğini vurguladı.AHEF’in özellikle emeklilik ve özlük hakları gibi diğer sorunlar için de çalışmalarının olacağını ve çözümler için diyalogların süreceğini belirtti.
İstahed ve İstanbul’daki örgütlenme hakkında bilgiler veren Dr.Serkan ÖZBAKIŞ ise birilikteliğin önemine değindi. Sık yapılan ASM ziyaretleri ve eğitim toplantılarının bu birlikteliğin pekişmesine katkısından bahsetti. 
Karabük Aile hekimliği Derneği BaşkanıDr.Erkal GENİŞLER küçük illerde yaşamanın getirdiği sorunları anlatarak son zamanlarda gelinen süreç hakkında  paylaşımlarda bulundu.
Zonguldak Aile Hekimliği Derneği Başkanı Dr.Erol ÜNAL, aile hekimlerinin AHEF’ten beklentilerini aktardı.Yeni AHEF yönetiminin kısa süre içinde birçok ile yaptıkları ziyaretler ve STK’lar ile yapılan görüşmelerin sahayı umutlandırdığını belirttti.Bu toplantıya katıldıkları için tüm katılımcılara ve özellikle yoğun temposuna rağmen bizlerle birlikte olan AHEF Başkanı Dr.Gürsel ÖZER’e teşekkür ederek hatıra plaketi takdim etti.

PAYLAŞ: