Aile Hekimleri Yine Kazandı

MAHKEME: AİLE HEKİMİNE SENDİKAL EYLEM İÇİN CEZA VERİLEMEZ!

                Aile hekimlerinin cumartesi zorunlu nöbeti ile ilgili yaptığı mücadele tüm hızıyla devam ediyor.

                Bilindiği Sağlık Bakanlığı her aile hekimi ve her aile sağlığı elemanına normal mesai saatine ilave olarak cumartesi günleri çalışma zorunluluğu getirmişti. AHEF ve Sendikaların tüm itirazlarına rağmen bu uygulamadan Sağlık Bakanlığı vazgeçmemişti. Bunun üzerine AHEF, sendikalar,  dernekler bu hukuksuz buldukları bu durum için iş bırakma kararları almaya başlamıştı.

                Sağlık Bakanlığı çok düşük olan nöbete gitme oranlarını artırmak için nöbete gitmeyenler için 20 ceza puanı verileceğini açıklamıştı.

                Aile hekimleri tüm baskılara rağmen nöbetlere gitmeyince Bakanlık da cezalandırma işlemlerine başlamıştı. Aile hekimlerine ceza puanları verilmeye başlanmıştı.

                Aile hekimleri bunun üzerine Türkiye çapında davalar açmaya başlamıştı.
                Açılan davalarda sonuçlar vermeye başladı.
                Sakarya ilinde Aile Sağlığı Merkezinde cumartesi nöbetine gitmediği için Aile Hekimine verilen cezayı “Sendikal hakkı kullanma “ olduğu  gerekçesi ile bozdu.

                Konu hakkında AHEF Genel Sekreteri Dr. Lütfi TİYEKLİ şunları söyledi:
                “Beklediğimiz bir karardı.  Anayasal bir hakkın yönetmelik ile ceza puanı artırımı ile önlenemeyeceği aşikardır.
                Bakanlık idare mahkemelerin sürelerini avantaja çevirerek fiili bir durum oluşturmaya çalışıyordu.
                Artık herkes tezlerimizin doğru olduğunu kabul etmelidir. Bu dayatma uygulama bir an önce bitmelidir. Aile Hekimleri ve aile sağlığı elemanları hakkında açılan tüm soruşturmalar durdurulmalıdır.
                Burada Sakarya Aile Hekimleri Derneğine de teşekkür etmemiz gerekmektedir.  Aile hekimlerimizi iyi bir şekilde örgütleyerek ne kadar dirençli olduğumuzu göstermişler hem de bu davaların açılmasını sağlayarak diğer illerdeki aile hekimlerine de öncü olmuşlardır.”
 
                
 

PAYLAŞ: