Aile hekimliğine sahip çık

AİLE HEKİMLERİ DERNEKLERİ FEDERASYONU ( AHEF ), tarafından 13 Aralık 2014 tarihinde Ankara’da düzenlenen, “ Aile Hekimliğine Sahip Çık” Mitingi 5000 aile sağlığı çalışanının katılımıyla gerçekleştirildi.

Sıhhıye' deki Toros Sokak'tan ellerinde pankartlar ve dövizlerle slogan atarak Kolej Kavşağına yürüyen aile hekimliği çalışanları, burada bir hasta yakınının saldırısı sonucu yaşamını yitiren Dr. Ersin Arslan ve diğer görev şehidi sağlıkçılar için saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okudu.

Mitingte sırasıyla, AHEF Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat GİRGİNER, Türk-Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Aile-Sen İstanbul Temsilcisi Dr. Yusuf İzzettin GÜVEN, Birlik ve Dayanışma Sendikası Genel Başkanı Dr. İlknur ÇABUK, TAHUD Temsilcisi Uzm. Dr. Fatih ÖZCAN, SES Temsilcisi Dr. Ramazan ÇELDİR, Gaziantep Aile Sağlığı Elemanları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ASE Eylem KAPLAN, Türk Tabipler Birliği Merkez Konsey Üyesi Dr. Filiz Ünal İNCEREKARA ve İSTAHED 2. Başkanı Dr. Gürsel ÖZEL konuşma yaptı.

AHEF Genel Başkanı Murat GİRGİNER, burada yaptığı konuşmada, aile sağlığı merkezleri ve toplum sağlığı merkezlerinde görevli aile hekimleri ve yardımcı sağlık personeli için Sağlık Bakanlığınca getirilen nöbet uygulamasını eleştirdi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun, "Nöbetsiz sağlık hizmeti olamayacağı" sözlerini anımsatarak, nöbet uygulamasının birinci basamak sağlık hizmetlerinde söz konusu olamayacağını öne süren GİRGİNER, "Birinci basamakta hekimin nöbeti olamaz. İkinci ve üçüncü basamakta olur. O sistem de zaten tıkır tıkır işliyor" diye konuştu.

Sağlıkçılara yönelik şiddetin önlenmesi için henüz yasal bir koruma getirilmediğini savunan GİRGİNER, "Birinci basamakta koruyucu sağlık hizmeti veriyoruz. Aşılamada Avrupa şampiyonuyuz. Sağlık Bakanı bize teşekkür etmeyi unuttu ama ben sizlere teşekkür ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.

GİRGİNER, Van'daki depremde ve Soma'daki maden faciasında yardıma önce aile hekimlerinin koştuğunu, aile hekimlerinin görevini fazlasıyla yerine getirdiğini belirterek, Türkiye'de görev yapmalarının önü açılan yabancı hekimlerin görev tanımı dışında çalışarak hastaların yardıma koşmayacağını ileri sürdü.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'nun aile hekimlerinin nöbetiyle ilgili açıklamasını eleştiren GİRGİNER, "Aile hekimliğinin tanımından bihaber Sağlık Bakanı istemiyoruz. Halkın doğru aile hekimliği hizmetini almasını istiyoruz. Biz aile hekimliğine sahip çıkmak istiyoruz ama Sağlık Bakanlığı bu sistemi bitirmek istiyor" ifadelerini kullandı.

Çalışma saatlerinin 08.00-17.00 olması gerektiğini savunan GİRGİNER, eylemlerinin destek gördüğünü, dünkü iş bırakma eylemine yüzde 90 katılım olduğunu söyledi..

DR MURAT GİRGİNER'İN KONUŞMASINI DİNLEMEK İÇİN TIKLAYIN!

PAYLAŞ: