Bitirilmesine izin vermeyeceğiz

Değerli Basın Mensupları;

 

AİLE HEKİMLİĞİNİN BİTİRİLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ


Tüm Türkiye’de Aile Hekimliğinde yaşanan sorunlar Şanlıurfa İlimizde zirveye ulaşmıştır. 
Şanlıurfa da yaşananlar ile aile hekimliği çalışanlarının hiçbir kanuni iş güvencesi olmadığı tescillenmiştir. Aile Hekimliği çalışanları iş güvencesi idarecilerin insafına bırakılmaktadır.
Tüm Türkiye’de olduğu gibi Şanlıurfa İlimizde de aile hekimi meslektaşlarımız canla başla çalışmış, sağlık göstergelerini en üst düzeye çıkarmıştır. Sorumlu oldukları nüfusun üstüne yüzbinlerce mültecinin sorumluluğunu almışlar, onlara da hizmet vermişlerdir. Ödül olarak da “sözleşmelerinin feshi” istenmektedir.


Şanlıurfa Halk Sağlığı Müdürlüğü, kendi hatalarını, beceriksizliklerini aile hekimlerinin üzerine yıkmaya çalışmaktadır. Şanlıurfa’da ve pek çok ilde aile sağlığı elemanı eksikliği had safhadadır. Şanlıurfa’da aile hekimliği birimleri doldurulamamaktadır. Ve maalesef yöneticilerimiz bu duruma seyirci kalmaktadırlar.

 
Şanlıurfa ilinde, aile hekimlerini temsil eden Şanlıurfa Aile Hekimleri Derneği yöneticileri üzerine baskı kurularak, tüm aile hekimleri sindirilmeye çalışılmaktadır. Şanlıurfa Aile Hekimleri Dernek Başkanımıza ve 17 aile hekimi arkadaşımıza, kanun ve yönetmeliklerde tanımlanmayan hususlardan dolayı ceza verilmeye, sözleşmeleri fesih edilmeye çalışılmaktadır.


Bu mobbing olayını kabul etmiyoruz; etmeyeceğiz.

Yöneticiler asıl görevlerini yapmayıp, aile hekimlerine mobbing uygulamayı kendilerine görev edinmişlerdir. Mobbing yapan yetkililerin takipçisiyiz. Türkiye’nin neresinde olursa olsun mobbing yapan idarecilerin peşini bırakmayacağız.


Buradan Türkiye Halk Sağlığı Kurumuna ve Sağlık Bakanlığı yetkililerine sesleniyoruz. Şanlıurfa’ya gelin el koyun. Şanlıurfa halkının sağlığı yetkin insanlara teslim edilmelidir.


Bu olay bize Aile Hekimliği’ nin artık gerçek bir kanuna ihtiyaç olduğunu göstermektedir. Artık her ilde farklı aile hekimliği uygulaması olmamalıdır. Biz aile hekimleri olarak yarın nerede çalışacağımızı, hangi şartlarda çalışacağımız bilmek istiyoruz. Aile hekimliği sistemi aciz yöneticilerin insafına bırakılamayacak kadar önemlidir.
Sağlık Bakanlığını, Şanlıurfa ilimizi ve tüm Türkiye’yi; Aile Hekimlerine ve Aile Hekimliğine sahip çıkmaya çağırıyoruz.

AHEF olarak Aile Hekimliği Kanunu’nun uluslararası normlara uygun olarak yeniden yazılması için çalışmaya hazırız.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Dr. Murat GİRGİNER

AHEF Yönetim Kurulu Başkanı

PAYLAŞ: