Bakanımızdan randevu istedik

EYLEM ERTELENDİ
 
Türkiye Kamu Sen eylemi ile aynı güne denk gelmesi nedeniyle AHEF 6 Aralık’taki eylem takvimini 13 Aralık’a erteledi. Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’ndan randevu istedik. Randevu talebi resmi yazımız  bakanlığa gönderildi.
 
SONUÇLARA GÖRE BİR ÇOK ARKADAŞ SİSTEMDE KALACAK VEYA ÇIKACAK
Bakanlıktan son bir görüşme için randevu istedik. Bakanımız basın üzerinden görüşlerini bildiriyor. AHEF olarak kendi ağzından kafasındaki sistemi duyalım istiyoruz.Çıkacak sonuçlara göre sahadaki bir çok arkadaşımız sistemde kalıp kalmamaya karar verecek.
 
SAĞLIK OCAĞINA DÖNÜLECEKSE…
 
Bakanımızdan ilk şartımız bizimle birlikte çalışması olacak. Dünyanın bütün gelişmiş ülkelerinde idareler sivil toplum örgütleriyle ortak çalışır. Bakanlık bir karar alıyor. Biz bunları tv’den duyuyoruz. Bize verilmiş sözler var. Ancak tutulmadı. Aile hekimleri kendilerini kandırılmış olarak görüyor. Aile hekimliği sistemini sağlık ocağı sistemine çevirmek istiyorsa bu deklare edilsin.  Görüşme olduğu takdirde Bakan beyin açıkladığı şartları sahaya duyuracağız.  Çıkacak sonuçlara göre hareket edeceğiz .  Negatif bir sonuç alırsak 12 Aralık’ta bir günlük iş bırakma eylemi yapacağız. Bir gün sonra da bakanlık önünde açıklama yapacağız.
 
Dr Lütfi Tiyekli
AHEF Genel Sekreteri

PAYLAŞ: