Elini Aile Hekimlerinin Cebinden Çek !

İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ:

ELİNİ AİLE HEKİMLERİNİN CEBİNDEN ÇEK!

            İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün yeni bir uygulamayı hayata geçirmeye çalıştığını öğrenmiş bulunmaktayız.

            Hangi mevzuata göre, hangi yetki ile kurulduğu, kararlarının sonucu içinde bulananların şahsi sorumluluğu bilinmeyen bir oluşum (komisyon) kurularak aile hekimleri hakkında kararlar alınmaktadır.

            Bu komisyon, Aile Hekimliği çalışanları üzerinde baskı oluşturmaya çalışmak için kurulduysa çabalar boşunadır. Aile Hekimlerinin mevzuat bilgisi idarelerin önüne geçmiştir.

            Bu komisyon Aile Hekimliğinde son zamanların en büyük skandallarından birine imza atmıştır. Nöbet tarihinde raporlu ve izinli olanların maaşlarının kesilmesi istenmiştir.

            İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne ve ilgili komisyonun üyelerine şunları hatırlatmak isteriz:

  1. Aile Hekimleri ulufe değil yaptıkları hizmetin (Sayın Bakanın tanımlaması ile normalin 3 katı fazla) işin karşılığında ücretlerini almaktadırlar.
  2. Aile Hekimlerinin ücreti yönetmelik ile belirlenir. Hiçbir makamın, komisyonun vb. oluşumun Aile Hekimlerinin ücreti üzerinde takdir yetkisi yoktur.
  3. Aile Hekimlerinin haftalık çalışma süresi 40 saattir. Bunun üzerindeki her süre olağandışı çalışmadır. Olağandışı çalışma için normal ücretinden kesintiye gidilemez.
  4. Aile Hekimlerinin ücretinden kesinti yapmaya cüret edenler karşılarında tüm aile hekimlerini bulacaktır.
  5. Yetkili makamlar vermek istedikleri kararları komisyona havale ederek sorumluluktan kaçamaz.
  6. Mevzuat ile bağdaşmayan uygulamalara imza atanlar oluşması muhtemel zararları tazmin etmekten de sorumlu olacaktır.
  7. Biz Bakanlık ve yerel sağlık idarecileri ile görüşmeye hazırız. Aile Hekimliği uygulamaları ve mevzuatı konusunda, AHEF olarak seve seve bilgi paylaşımına hazırız.

AHEF olarak Türkiye’nin neresinde olursa olsun Aile Hekimlerinin aleyhine haksız uygulama yapmaya çalışanların karşısında olacağız. Yapılan her hukuksuz uygulamayı yargıya taşıyacağız.  AHEF olarak gerekirse İzmir’deki tüm aile hekimleri için tek tek dava açmaya hazırız.

Sonuçlarını karşılamaya İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü hazır mı?

 

 AHEF YÖNETİM KURULU

 

 

PAYLAŞ: