ASM Nöbetleri %75 tutulmadı

Basın Bülteni………………………………………….…………………………….09.02.2015

 

OCAK AYINDA ASM NÖBETLERİ %75 ORANINDA TUTULMADI

 

Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı tüm baskılara rağmen Aile Hekimleri birlik içinde Aile Hekimliğine sahip çıkmaya devam etmektedir.

Sağlık Bakanlığının “Aile hekimlerinin eğitime ihtiyacı var” ile başlayıp, sürekli değişik söylemler ile uygulanmaya konulmaya çalışılan aile hekimliğinde nöbetin, başarısızlıkla sonuçlandığı artık kesinleşmiştir.

Sağlık Bakanlığı tüm teşkilatı ile bu oranları düşürmek için çalışmıştır. Baskılar yapılmıştır. Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatı kapı kapı dolaşmıştır.

Sağlık Bakanlığı imkanları ile basına yanlış bilgiler verilerek direnç kırılmaya çalışılmıştır. Algı operasyonları yapılmıştır.

Türkiye’de Aile Hekimliği sisteminde çalışanların tüm baskılara, algı yönetimlerine rağmen, medya desteğine rağmen, ocak ayında aile hekimleri %75 oranında ASM nöbetlerine gitmemiştir.

OCAK AYINDA ASM NÖBETLERİNE KATILMAMA ORANI %75 OLARAK GERÇEKLEŞMİŞTİR.

İller arasından, Adana, Çorum, Elazığ, Gaziantep, İstanbul, Şanlıurfa, Şırnak, Van ve Sivas’ ta %90’ nın üstünde ASM nöbetlerine gidilmemiştir.

Bakanlığı Cumartesi ASM nöbetlerindeki poliklinik sayılarının yer aldığı, AHBS verilerini açıklamaya davet ediyoruz.

Artık Sağlık Bakanlığı gerçeği görmeli, sahanın bilgi birikimini değerlendirmeli, sivil toplum gerçeğini kabul etmelidir.

Bu kişisel kuru inadın, zararlarını halka fatura ettirmeye kimsenin hakkı yoktur.

Nöbet ile yatıp nöbet ile kalkan sağlık bakanlığının artık gerçekten halkımızın faydasına olan çalışmalara dönmesi gerekmektedir.

Bu başarı öyküsünde AHEF’ e aldıkları kararlar ile destek olan tüm sendikalarımıza teşekkür ederiz.

AHEF olarak, vatandaşlarımızın ve sağlık çalışanlarımızın “İyi Aile Hekimliği Uygulamalarına” kavuşmaları için tüm enerjimiz ile çalışmaya devam edeceğimizi kamuoyuna duyururuz.

 

 

AHEF YÖNETİM KURULU

PAYLAŞ: