AHEF THSK ZİYARETİ

11 Mart 2016 tarihinde Yönetim Kurulu Başkanımız Gürsel ÖZER, Yönetim Kurulu üyelerimiz Yavuz ERDEN, Hacı Yusuf ERYAZĞAN ve Fevzi TURGUT tarafından gerçekleştirilen THSK ziyaretinde, öncelikle Kurum Başkan Yardımcısı Savaş Başar Kartal ile görüşüldü. Görüşmede  özelikle Sağlık Bakanı ile yapılan toplantının önemi, artık aile hekimlerinin nöbet hususundan çıkarılarak gerçek aile hekimliği konularına eğilmesi gerektiği, halkın eğitimine önem verilmesi ve sağlık okur yazarlığı kazandırılması gerektiği, kronik hastalık takibinin önemi vurgulandı.

Ayrıca sahada farklı uygulamalar olduğu, bazı arkadaşlarımızın buna kurban edildiği, bir çok ilde meslektaşlarımıza idare tarafından mobbing uygulandığı, bunların son dönemdeki örneklerinden birinin Kayseri'de görev yapan Aile Hekimi Dr. Ramazan Avşar'a uygulanan mobbing olduğu dile getirildi. Bu konuda AHEF'in bir rapor hazırladığı ve bunun mutlaka irdelenmesı gerektiği konuşuldu.

Bunların yanı sıra AHEF'in sahanın sıkıntılarını ve sorunlarını iyi bilmesi sebebiyle hazırlanacak olan yönetmelik ve kanun çalışmalarının mutlaka içinde olmak istediği vurgusu yapıldı. Özlük hakları konusunda özellikle tek birimli ASM lerde görevli Aile Hekimi ve Aile Sağlığı Çalışanlarının izin hakları konusunda sıkıntılar yaşadığı dile getirildi.

Ardından Kurum Başkan Yardımcısı Nurhan İnce ile yapılan görüşmede kronik hastalık takibinin önemi vurgulanarak, Aile Hekimlerinin poliklinik yükü altında Birinci Basamağın asli görevi olan bu takiplere zaman bulamadığı ve  kronık hastalıklar yönünden büyük harcamalar yapılmak zorunda kalındığı anlatıldı. Bu konuda destek istediğimiz dile getirilerek, kurumun bu şekildeki eğitim faaliyetlerini geliştireceği her konuda yanında olacağımız belirtildi.

 

PAYLAŞ: