Sahaya Çıkan AYAHED'in Üye Oranı %90'ı Aştı

Aydın Aile Hekimleri Derneği (AYAHED) Yönetim Kurulu, sorunları yerinde tespit etmek ve meslektaşlarına moral vermek üzere, saha ziyaretleri gerçekleştirdi.
 
Yıllık izinlerini alarak yola koyulan Başkan Dr. Taner Balbay ve Başkan Yardımcısı Dr. Ali Demir, 9-13 Mayıs tarihlerinde Aydın'daki ASM'leri ziyaret etti. Her sabah saat 07:30'da başlayıp 19:00'lara kadar süren ziyaretlerinde, Balbay ve Demir, 120 ASM'den 83'üne ulaştı; sorunları tespit ederek notlar aldı. Ziyaret edilen ASM'lerin fotoğrafları, AYAHED'in sosyal medya gruplarında yayınlandı.
 
Saha ziyaretleri, aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanları için moral oldu. Ziyaretlerde, aile sağlığı çalışanlarının, büyük bir aile olduğu vurgulandı ve birlikte hareket etme çağrısı yapıldı. Bu çağrı karşılık buldu, AYAHED'in 245 olan üye sayısı 290'a çıktı. Böylelikle, Aydın Aile Hekimleri Derneği, üye oranını %90'ın üzerine çıkararak müthiş bir örgütlenme sağlamış oldu.
 
AYAHED Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Taner Balbay ile Başkan Yardımcısı Dr. Ali Demir, elde ettikleri verileri ve not aldıkları sorunları bir rapor haline getirerek üyeleriyle ve Halk Sağlığı Yöneticileriyle paylaşacak ve çözüm yolları arayacak.
 
AYAHED'in temasları, saha ziyaretleriyle sınırlı kalmadı. Yönetim Kurulu üyeleri, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı ve ilçe belediye başkanlarıyla da görüşme fırsatı buldu. Görüşmelerde, bir numaralı gündem maddesi, aile hekimlerinin ÖBS nöbet sorunu oldu. Aydın'da nöbetlere karşı açılan iki davadan birinin kazanıldığını, diğerinin ise sürmekte olduğunu vurgulayan AYAHED heyeti, halen ÖBS listeleri hazırlanmasına anlam veremediklerini belirtti. Görüşmede, yüksek katı atık bedellerinin aile hekimlerine maliyet yükü getirdiği de hatırlatıldı ve çözüm yolları konuşuldu.
 
Aile Hekimlerinin ÖBS nöbetleri, Halk Sağlığı Müdürü'yle yapılan görüşmede de gündemdeydi. AYAHED Yönetim Kurulu, Tabipler Odası ve sendikalarla da bir araya gelerek, aile hekimlerinin haklı mücadelesinde destek istedi.
 
 
 
AYAHED'in internet sitesine ulaşmak için BURAYA tıklayabilrisiniz.

 

PAYLAŞ: