Savcılığa Suç Duyurusunda Bulunuldu

İzmir'de 17 Haziran günü yaşanan talihsiz olay nedeniyle, meslektaşımızın şahsına ve ailesine eleştiri sınırlarını aşan, hakaret içeren linç kampanyası başlatılmıştır. Olay, hukuki ve idari yönden araştırma aşamasında olduğu halde; birçok kişi ve kurum gibi İzmir İl Halk Sağlığı Müdürü de meslektaşımızı baştan suçlu ilan etmiş; mesleki etik ve idarecilik sıfatı ile bağdaşmayacak şekilde popülist yaklaşımlarla olayın taraflarından birini ziyaret etmiş; yaşananları, basın karşısında bir şova dönüştürerek meslektaşımıza yönelik linç kampanyasının başlamasına adeta vesile olmuştur. Ardından sosyal medyaya taşınan linç kampanyası, sınırları zorlayarak tahammül edilemez boyutlara ulaşmıştır.

AHEF olarak, en başından beri sürecin takipçisi olduk ve gelinen noktada olaya müdahele etme zorunluluğumuz doğdu. AHEF'in var oluş nedenlerinden biri de hiç kuşkusuz aile hekimlerinin haklarını korumak ve kollamaktır.

Federasyonumuzun hukuk bürosu, bu amaç ve bilinçle harekete geçmiş, meslektaşımıza ve tüm aile hekimlerine hakaret edenlere, hem federasyon kurumsal kimliğiyle hem de yönetim kurulu başkanı Dr. Gürsel Özer adına suç duyurusunda bulunmuştur.

AHEF, her türlü hukuksuzluk ve mobbing karşısında meslektaşlarımızın yanında olmayı sürdürecektir.

Saygılarımızla,

Ahef Yönetim Kurulu adına,

Dr. Gürsel Özer - Yönetim Kurulu Başkanı

PAYLAŞ: