Elbistan'daki Salgın Hakkında Açıklama

Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi'nde dün başlayan salgın, binlerce vatandaşımızı etkilemeyi sürdürüyor. Vakanın ortaya çıkmasının hemen ardından, bölgede görev yapan aile hekimlerimiz derhal Aile Sağlığı Merkezleri'ne intikal etmiş ve ishal, yüksek ateş, mide bulantısı şikayetiyle seyreden bu salgın karşısında vatandaşlarımızı bir an önce sağlıklarına kavuşturmak üzere göreve başlamışlardır. Meslektaşımız 24 saati aşkın süredir görev ve sorumluluklarını var güçleriyle sürdürmektedir.

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu olarak biz de olayın takipçisiyiz. Bölgede görev yapmakta olan meslektaşlarımız, salgının halen sürmekte olduğunu, hastanelerin yanı sıra Aile Sağlığı Merkezleri'nde de yüzlerce kişilik kuyrukların oluştuğunu ve ilaç sıkıntısı yaşandığını bildirdiler. Sağlık Bakanlığı, bölgeye personel ve ilaç takviyesi yapıyor. Ancak içme suyundan kaynaklandığı bilgisini aldığımız salgının büyük bir alanı ve geniş kitleleri etkilemesi nedeniyle yapılan takviyelerin zaman zaman yetersiz kaldığı da meslektaşlarımız tarafından bize iletilen bilgiler arasında. Bizler aile hekimleri olarak her zaman halkımızın sağlığı için göreve hazırız. Bu salgında Kahramanmaraş da görev yapan aile hekimi arkadaşlarımız gönüllü olarak desteğe gitmiştir. AHEF olarak Kahramanmaraş 'da olduğu gibi ihtiyaç halinde diğer illerden gönüllü ekipler ile bölgeye gitmeye hazır olduğumuz Sağlık Bakanlığı yetkililerine iletilmiştir. Bizler Aile Hekimleri olarak her zaman halkımızın sağlığı için göreve hazırız.

Salgında ölen ya da hayati tehlikesi bulunan hastaların olmaması en büyük tesellimizdir. Halkımızın bir an önce sağlığına kavuşmasını diliyoruz. Kamuoyuna duyurulur

AHEF YÖNETİM KURULU

 

PAYLAŞ: