Türk Kızılayı ile AHEF'in TÜRKKÖK Proje Ortaklığı Hayata Geçti

Bağımsızlığını kanıyla canıyla kazanmış bir milletin hekimleri olarak, kanın değerini biliyoruz. Bu nedenle de Türkkök Projesi'nde Kızılay ile birlikte hareket ediyoruz.

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu olarak Türk Kızılayı ile Türkkök İşbirliği Protokolü imzaladık. Protokol çerçevesinde ulusal çapta Türk Kızılayı kpordinasyonu ile kök hücre ve kan bağışı kampanyaları düzenleyecek; ülkemiz için gereken kan ve kan ürünlerinin gönüllü, bilinçli ve düzenli kan bağışçılarınca karşılanması yönünde çalışmalar yapacak ve halkımızın kök hücre bağışı konusundaki farkındalığını arttırmaya yönelik programlar hazırlayacağız. Türk Kızılay'ı le birlikte bu süreçte aile sağlığı çalışanlarına eğitimler verilecektir.

Hekimliğe başladığımız ilk günden bu yana, halkımızı kan bağışı konusunda bilgilendirmeyi görev saydık. Ancak meslektaşımız Dr. Hasan Can Yüce'nin rahatsızlığının, AHEF üyesi aile hekimlerini kök hücre konusunda daha duyarlı kıldığı da bir gerçek. Meslektaşımız sağlığına kavuşmak için ilik nakli bekliyordu.Ancak ne yazık ki, Dr. Can Yüce, bulunan ilik nakli yapılamadan aramızdan ayrıldı. Aile hekimleri, başka Can'ların yitip gitmemesi için, Türkiye'deki ilik rezervlerini genişletmek üzere harekete geçti. Bu amaçla yıllardır bu uğurda emek veren Türk Kızılay'ı ile ortaklık yapmaya ve TÜRKKÖK Projesi'nde birlikte çalışmaya karar verdik.

Halkımızdan da bu projeye destek bekliyoruz. Daha nice Zafer bayramlarını sağlıklı nesillerle doyasıya kutlamak için herkesi kan vermeye ve kök hücre bağışı yapmaya davet ediyoruz.

Saygılarımla.

Dr. Yavuz Erden

AHEF Yönetim Kurulu Üyesi Proje Koordinatörü

PAYLAŞ: