AHEF Meclis Görüşmeleri

3 Ekim 2016

3 ekim 2106 Türkiye Halk Sağlığı ve TBMM Milletvekilleriyle görüşmeleri için sabah saatlerinde Ahef 2. Baskani Fevzi TURGUT, AHEF Yönetim Kurulu Üyesi Orhan TEKİN, AHEF Mevzuat Çalışma Grubu Koordinatörü Hüseyin GÜNTÜRKÜN ve AHEF mevzuat Calışma Grubu Uyesi Ali YILMAZ bir araya geldiler.. Federasyon AHEF büroda hazırlanan çalışmalarla ilgili son detaylar değerlendirildi. Bu konuda mevzuat çalışmaları, kanun ve yönetmelik taslaklarıyla ilgili düzenlemeler hazırlanarak kitaplaştırıldı ve TBMM ye geçildi. İlk olarak MHP Mv. Mhp Genel Başkan Başdanışmanı ve Sağlık Komisyon Üyesi Sayın Ahmet Selim YURDAKUL ile görüşüldü. Görüşmede sorunlarımız ana hatlarıyla iletildi. Aile hekimlerinin yaşadığı sorunlar, hak kayıpları anlatılarak destek istenildi. Sayın YURDAKUL bu konularda çalışmalarımızı takip ettiğini ve bununla ilgili Federasyona destek verecekleri söyledi. Bizim önerimizle Mecliste Federasyon temsilcileri ve MHP milletvekillerinin katılımıyla bir basın toplantısı gerçekleştirebileceğini belirtti. Kendisine çalışmalarımızı takdim ettik, mevzuat çalışmalarımızı ilettik ve daha sonra da görüşmelerde ve istişare halinde olacağımızı bildirdik.

Daha sonra AK Parti Karaman MV. Recep ŞEKER ile görüştük. Kendisi bir dönem aile hekimliği yapmış, eşi halen aile hekimi olarak çalışıyor. Sorunlarımızı biliyor. Sahada da kısmen sorunlarımızı yaşamış. Kendisinden konuyla ilgili olarak özellikle AK Partiden destek istedik.. Bakanımız Sayın Recep AKDAĞ ile bürokratlar arasındaki iletişimdeki kopukluk olduğunu ve bu konuyla ilgili destek isteyerek ona da çalışmalarımızı takdim ettik. AK Parti MV.lerinin desteğinin önemini belirttik. Bu konuda destek verebileceğini söyledi. Daha sonra CHP MV. Birol ERTEM ile görüştük. Kendisi de daha önce Aile Hekimliği yapmış bir vekilimiz. Sorunlarımızı kısaca ana hatlarıyla özetledik yine kendisinden de destek istedik. CHP'nin de Federasyon temsilcilerine birlikte bir basın açıklaması yapmasının değerli olduğunu, önümüzdeki dönemde de Aile Hekimleriyle ilgili çalışmalarda desteklerini istedik. Sayın ERTEM, her zaman desteklerini sürdüreceklerini, sorunlarımızı soru önergeleri halinde meclis gündemine de taşıyabileceklerini, mecliste basın açıklamasına birçok CHP'li milletvekilinin katılım sağlayacağı konusunda garanti verdi. Özellikle hekim vekillerin katılım sağlayacağı konusunda. Tabi şunu da gördük. Aile hekimliği sisteminde çalışan veya çalışmayan birçok milletvekili var Mecliste. Bu vekillerin bir kısmının sağlık komisyonu üyesi olmamalarina rağmen ancak aile hekimlerinin sorunlarını bildiklerini ve bu konuda destek vereceklerini gozlemledik.    

 

4 Ekim 2016

 Aile hekimligi yapmis dört Konya vekili ve Karaman vekili Recep Şeker 'inde oldugu bir masada konulari irdeledik,,leyla hanim,Agaoglu,Şeker bey ve Hüsniye Erdoğan hanim vekillerle konusuldu,,yine saglik ve aile sosyal politukalar komisyon baskani Prof.Dr.Vural Kavuncu vekilimizle konular metnimiz dogrultusunda irdelendi 1. Basamagin hizmetinin sahiplenilmesi gerekli degerin kazandirilmasi,,calisan memnuniyetin on planda tutulacak sekilde emeklilik,yipranma ve ozluk haklarinin iyilestirilerek cezai mueyyidelerin kaldirilarak ozendiren politikalarla yol alinmasi,is yükünün ve angaryadan arindirilarak hizmetin devamliligin saglanmasi icin hepimizin katki saglamamizin onemi vurgulandi. Cikarilacak mevzuatlarda muhakkak AHEF in soz sahibi olmasi ve ortaklanarak hizmet mevzuatlarin olusturulmasi vurgulandi

CHPAntalya millet vekili Prof.Dr.Mustafa Akaydın'la yapılan görüşme gayet yapıcı ve samimi bir havada gerçekleşti.Kendisine aile hekimligi ile ilgili yaşanan sıkıntılar,nöbetler ,defin,adli nöbetler,özlük hakları,üçretlerde yaşanan kayıplar,sanal asm ,sıfır nufuslu asm lerin açılması dahil tüm konularda detaylı bilgilendirme yapıldı.Hazırlanan dosya kendisine sunuldu.Aile hekimlerinin sorunlarına süreç içinde uzak kaldığını ama artık bu konuda daha fazla ilgilenecegini, ve her zaman destek olup katkı sunacagını ,sorunlarımızın takipçisi olacağını bildirdi .Torba yasa görüşmeleri sırasında görüşme sırasının degiştirilmesi sebebiyle öne alınan maddelerden, nöbet konusu görüşülürken koşa koşa görüşme salonuna gidip konuya müdahil oldugun söyledi.

CHP Mersin millet vekili Prof.Dr.Aytuğ Atıcı ile yapılan görüşme en özel olan görüşmeydi.Aytuğ hoca aile hekimliği ile ilgili tüm konulara vakıf,aynı zamanda kadın doğum uzmanı olan danışmanıda bu konuda oldukça bilgili ve donanımlı.Tabiki bu konuda Dr.Gürbüz Şen'in Aytuğ hocayla yıllardır birlikte olan çalışmalarının etkisi göz ardı edilemez.Bu konuda Dr.Gürbüz Şen'e de aile hekimleri adına teşekür ediyoruz.Aytuğ hoca  Mecliste aile hekimlerinin tüm sorunlarını bilen ,konulara hakim  adeta tek kişilik bir lobi.Kendisine uzun görüşme sırasında hazırlamış olduğumuz dosya sunuldu,destek ve katkılarının devamını bekledigimiz iletildi.Her zaman aile hekimlerinin yanında olduğunu,destege devam edecegini söylerken mücadele konusunda aile hekimlerine sitem ve eleştiri getirmeyide ihmal etmedi.

CHP Burdur millet vekili Dr.Mehmet Göker ile yapılan görüşmede gayet samimi bir şekilde gerçekleşti. Kendisine aile hekimligi ile ilgili yaşanan sıkıntılar,nöbetler ,defin,adli nöbetler,özlük hakları,üçretlerde yaşanan kayıplar,sanal asm ,sıfır nufuslu asm lerin açılması dahil tüm konularda detaylı bilgilendirme yapıldı.Hazırlamış olduğumuz dosya sunuldu.Konunun takipçisi oldugunu,her zaman aile hekimlerinin hakları konusunda yanlarında oldugunu ,destege hazır oldugunu ifade etti.

CHP Grup başkan vekili Dt.Özgür Özel'le olan randevuya meclise girişte yaşanan aşırı yoğunluk nedeniyle yetişememiz üzerine,grup başkan vekili Levent Gökle görüşüldü.Kendisine hazırlamış olduğumuz dosya sunuldu.AHEF  ve aile hekimleri dernekleri hakkında bilgi verildi.Sorunlarımız aktarıldı.Konuyla ilgilenecegini ve hazırlamış oldugumuz dosyayı sağlık komisyonuna iletecegini bildirdi.

CHP Bursa miller vekili Dr.Ceyhun İrgil'le çok yogun olması nedeniyle çok kısa bir görüşme gerçekleştirilmiş,hazırlanan dosya kendisine sunulmuştur.Daha öncesinden konular hakkında görüşmelerle bilgilendirildigi için aile hekimlerinin sorunlarıyla ilgili,süeçleri takip eden sayılı vekillerimizdendir.Aile hekimlerinin her zaman yanında ve destekçisi oldugunu ifade etmiştir.

PAYLAŞ: