KAHED Derince Yenikent Üzerinde Hatıra Ormanı Kurdu

Kocaeli Aile Hekimleri Derneği üyeleri, Yenikent üzerinde hatıra ormanı kurdu. 2000 çam fidanının dikildiği fidan dikme törenine; Kocaeli Aile Hekimleri Derneği Başkanı Recep Pehlivan, yönetim kurulu üyeleri Metin Şimşek, Ersan Cenan, Sarper Ünal, Akay Demir ve diğer üyeler aileleri ile birlikte katıldı. Hatıra ormanının oluşturulmasına destek veren dernek üyelerine sertifika da verildi.

Hatıra ormanının hikayesi Mayıs ayında başladı

Hatıra ormanı projesinin hikayesini Başkan Pehlivan şöyle özetledi:

''Mayıs 2016'da hatıra ormanı oluşturma fikri yönetim kurulumuzda gündeme getirildi. Hatıra ormanı oluşturma prosedürü hakkında kısa bir çalışmanın ardından sahadan üyelerimizden geri bildirim alınmaya başlandı.  Üyelerimizin de böyle bir girişime hazır ve istekli olduğu kanaati hasıl olunca orman bölge müdürlüğüne müracaat Mayıs ayı içerisinde yapıldı.

Bu arada başka sivil toplum kuruluşlarının üyelerinden ve kişisel başvurular ile ebeveynler çocukları için bizim ormanımızda bir ağaçlarının bulunması talepleri de geldi. Bu da bizi çok mutlu etti.

Aslında etkinliğimizin tarihini de 29 Ekim Cumhuriyet bayramı ile daha da anlamlandırmak istedik ancak o tarih daha önce planlanan bir etkinlik nedeniyle rezerve olduğundan bugün hatıra ormanımıza fidanlarımız diktik''

Neden hatıra ormanı?

Hatıra ormanı fikrinin nasıl ortaya çıktığını ise Başkan Pehlivan "Kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikiniz´´ diyen bir peygamberin dinine mensubuz. Böyle bir düstur ile çocuklarımıza doğa bilinci ağaç sevgisi aşılamak için üzerimize düşeni yaptık' diyerek özetledi.

Kocaeli Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr Recep PEHLİVAN açıklamasının sonunda ''Bütün il derneklerinin ana teması dışında topluma millete örnek oluşturacak aktiviteler de davranışlar da sergilemesi gerekir. Umarım bu diğer sivil toplum kuruluşlarına da örnek olur.  Doğa sevgisini ağaç sevgisini yaşatmak,  çevremizi koruyup kollamak ve geleceğe çok daha yaşanılabilir olarak aktarabilmek adına her türlü girişimi çabayı önemsiyoruz. Fidanları çocuklarımıza diktirdik, onlara ağaç ve toprak sevgisini aşılamaya çalıştık. Geleceğe güzel bir miras bıraktığımızı düşünüyoruz. Bugün bunu başardığımız için Kocaeli aile Hekimleri Deneği olarak son derece mutlu ve gururluyuz'' dedi ve sivil toplum kuruluşlarına çağrıda bulundu.

PAYLAŞ: