ALS Hastalarına Nefes Olmak İçin Koşuyoruz

38. İstanbul Maratonu, 13 Kasım Pazar günü koşuluyor. Binlerce kişinin katılması beklenen maratonda bu yıl aile hekimleri de var. Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu AHEF,  ALS hastalarına nefes olmak için koşacak.
 
AHEF Başkanı Dr. Gürsel Özer, ALS hastalığını ve aile hekimlerinin maratona katılma sürecini şu sözlerle anlattı:
 
"Ülkemizde hatta dünyada birçok kişi ALS hastalığını birkaç yıl önce buz dökme kampanyasıyla duydu. Stephen Hawking hastalığı olarak da bilinen ALS hastalığını biz aile hekimleri yakından tanıyoruz. Beyin sapı ve omurilikteki bozulmadan kaynaklanan hastalık, bir süre sonra kaslarda erime ve güç kaybıyla seyrediyor. ALS hastalarının tek başlarına hareket etmeleri güçleşiyor, yatarak ya da tekerlekli sandalyede ve yakınlarının bakımıyla hayatlarını sürdürüyorlar. Solunum kaslarının güçsüzleştiği dönemde nefes alıp vermede güçlük ve beslenme yetersizliği ortaya çıkıyor. Solunum cihazına bağlanmaları gerekiyor. Ancak olası bir elektrik kesintisi nefeslerini kesiyor.
 
Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF), ALS hastalarına nefes olmaya hazırlanıyor. 13 Kasım Pazar günü düzenlenecek 38. İstanbul Maratonu'nda ALS Hastaları için koşacağız. Adımlarımızı, ALS hastalarının yaşam kalitesini arttırmak için atacağız.
 
Sizler de maratonda bizlerle koşabilir, ALS hastalarına destek olabilirsiniz. 'Koşamam ama desteğe hazırım diyorsanız' maratonla eş zamanlı gerçekleştirilen kampanyaya katılabilirsiniz.
 
Bunun için yapmanız gereken çok kolay... http://ipk.adimadim.org (iyilik peşinde koş) adresine kayıt olarak 'ALS-Yaşatmak İçin Adım At' projesini seçmeniz ve dilediğiniz miktarda bağış yapmanız yeterli. Bağışlarınız direkt olarak ALS Derneğinin hesabına geçecek ve elde edilecek gelirle ALS hastalarının solunum cihazlarının hiç durmaması için jeneratör alınacak.
 
Biz aile hekimleri olarak, toplumun her kesimine dokunmaya, toplum sağlığını korumaya söz verdik. Sözümüzü tutuyoruz.Gelin ALS hastalarına birlikte nefes olalım"
 
ALS Derneği Başkanı İsmail Göçek, hem aile hekimlerine hem de kendilerine destek veren tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür etti. Göçek, "Yaşatmak İçin Bir Adım At" projesiyle ALS hastalarının ve ailelerinin yaşam kalitesini yükseltimeyi hedeflediklerini söyledi. 
 
Göçek açıklamasını şöyle sürdürdü:
 
"Türkiye'de yaşayan ALS hastalarının tek derneği olan ALS-MNH Derneği, sivil toplum oluşumu 'Adım Adım'ın üyeleri arasına katıldı. http://ipk.adimadim.org adresine giren destekçilerimiz, 'Yaşatmak İçin Bir Adım At' projesini seçerek ALS hastalarına destek olabilir, site üzerinden derneğimize bağış yapabilir.
 
ALS hastalarının en önemli ihtiyaçlarının başında jeneratör geliyor. Çünkü solunum cihazına bağlı olarak yaşıyoruz ve elektirik kesildiğinde nefes alamıyoruz. Desteklerinizle, ALS hastalarının nefesleri hiç kesilmesin diye solunum cihazlarına jeneratör almayı hedefliyoruz. Dernek olarak, ALS hastalarına göz bilgisayarı, hasta karyolası ve hasta taşıma lifti temin etmek için de bağış ve destekleri bekliyoruz."

PAYLAŞ: