AHEF Kocaeli ve Sakarya İl Ziyaretleri

AHEF Yönetim Kurulu tarafından yılın Aile Hekimleri olarak belirlenen meslektaşlarımıza plaketlerini vermek ve saha ziyaretleri yapmak üzere 14 Mart tarihinde Kocaeli ve Sakarya illerine ziyaretler yapıldı.
 
Ziyaretlere, Federasyon Başkanı Dr. Gürsel Özer, Kocaeli Dernek Başkanı Recep Pehlivan, Yönetim Kurulu Üyesi Sibel Gören ve İstahed Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Özbakış katıldı.
 
Sırasıyla Bekirdere, Cevahirana, Saraybahçe ve Güney Aile Sağlığı Merkezleri ziyaret edildi.
 
Meslektaşlarımızın AHEF ve aile hekimliği ile ilgili düşünceleri alındı. Geri bildirimlerde,
  • Birlikte ve bir arada olmanın tüm sorunların çözümünde anahtar olacağı,
  • Etkin bir sağlıkta şiddet yasasının çıkartılması gerekliliği,
  • Kayıtlı nüfus düşüşlerinde ücret kaybının yaşanmaması için çalışmalar yapılması,
  • Aile hekimliği uygulamasının geleceği ile model çalışmaların AHEF tarafından gerçekleştirilmesi ve sahada tartışmaya açılması konuları ön plana çıktı.
Ziyaret boyunca meslektaşlarımızın tıp bayramı kutlandı, her sağlık çalışanına karanfil ve ASM Yaşam Dergimiz sunuldu.

14 Mart Tıp Bayramı, "Güney Aile Sağlık Merkezi"nde güzel bir ödülle taçlandı.

Geçen hafta, aile hekimleri Metin Şimşek ile Murat Turgay Sezgin, hemşirelerin yardımıyla sağlık merkezi bahçesindeki takside doğum yaptırdı ve prematüre bebeğin sağlıkla dünyaya gelmesini sağladı. AHEF bu başarı öyküsünü ödüllendirdi.
 
Güney Aile Sağlık Merkezi'nde yapılan ödül törenine Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Gürsel Özer, İkinci Başkan Dr. Mehtap Gürbüz Aslan, Kocaeli Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Recep Pehlivan, Kocaeli Aile Sağlığı Elemanları Derneği Başkanı Nur Serttaş ile doktor ve hemşireler katıldı. 
Yapılan konuşmaların ardından aile hekimleri ve doğuma yardımcı olan hemşirelere plaket verildi.
 
14 Mart ziyareti, Sakarya Dernek Başkanımız Dr. Rıdvan Karagöz'ün ilinde organize ettiği tıp bayramı etkinliği ile devam etti.
 
Federasyon Başkanı Dr. Gürsel Özer ziyaretlerle ilgili değerlendirmesinde: "Meslektaşlarımızın 'ziyaretinizden onur duydum' şeklindeki geri bildirimleri, her ASM'de yaşanan mutluluk, birlikte çektirdiğimiz fotoğraflar ve onların soysal medya hesaplarında paylaşılması, saha ziyaretlerine devam etme gerekliliğini bir kez daha gösterdi. AHEF, artık aile hekimliğinin her alanında hep izlenilen ve gündemi belirleyen bir sivil toplum kuruluşu" diye konuştu.

 

PAYLAŞ: