Beypazarı Sahipsiz Değil!

Değerli Aile Hekimleri,

Göreve geldiğimiz günden bu güne aile hekimlerinin özlük hakları ile ilgili her alanda her ortamda çalışma yapmaya gayret ettik. Sayın bakanımız ,göreve geldiği ilk günlerde asm nöbetlerini kaldırarak aile hekimliğinin gerçek işinin birinci basamak olduğunu ilan etmiş ve bu nöbetleri kaldırmıştır.

Ancak Sayın Bakanımız özellikle anadoluda küçük yerleşim yerleri yani hekimlerin temininde, zorluk çekilen hastaneler için Nöbet hizmetleri genelgesini yayınlatmış bu genelgenin 3 -a maddesinde nöbet tutturulacak sağlık tesisinde görev yapan hekimlerin (branşında tek olan veya aktif branş nöbeti tutan uzman hekimler hariç )aylık mesailerinin 24 saat daha (160+24) hizmet vermelerine rağmen ihtiyacın devam etmesi durumunda nöbet tutulacak hastanede görev yapan hekimler (branşında tek olan veya aktif branş nöbeti tutan uzman hekimler hariç) ile aile Hekimleri İL VE İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ, 112 ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ BAŞHEKİMLİGİ VE BAĞLI İSTASYONLARI HALKSAGLIGI MÜDÜRLÜĞÜ, TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ ,KAMU HASTANELERİ GENEL SEKRETERLİĞİNE GÖREV YAPAN HEKİMLERİN DAHİL EDİLMESİYLE DENMEKTEDİR ancak burda il ve ilçe ayrımı yapılmadığı net olarak tüm ilin baz alındıgı aşikardir!

Beypazarı gibi Ankara 'nın en büyük ilçelerinden birinde sağlık sistemini yönetemeyenler acilde bulunan hekimlere üç yıldır vermediklerı aile hekimliğine geçiş muvafakatnamesı vererek suni bir yokluk yaratıp acilde kaos oluşturdu.

Tüm Ankara'yı bölge kabul edip görevlendirmelerle çözeceğine yine birinci basamak sağlık hizmetlerini yok saydıklarını ortaya koyup aile hekimlerine bu işi yüklemeye karar vermişlerdir.

Acil sağlık hizmetlerine uymayan 1.basamak sağlık hizmetlerini yok sayanlara sesleniyoruz ;

"AHEF olarak bunun sonuna kadar karşısında duracağız. Bu şekilde kendi elinizle yaptığınız işlemlerle hastane acillerini boşaltıp tüm ülke genelinde 1.basamak sağlık hizmetlerinin felce uğratılmasını asla kabul etmeyeceğiz.

Sağlık Bakanlığının hizmetlerinin sunumunda yeri ve önemi tartışılmaz olan 1.basamağa yapılan bu haksız uygulamaların bakanlık yetkililerine anlatmaya, bu konudaki tüm gücümüzü kullanmaya hazırız.."

Kamuoyuna saygıyla duyururuz..

PAYLAŞ: