Ersin Arslan'ı Unutmadık

Ersin Arslan'ı Unutmadık...

Tam 5 yıl önce bugün, meslektaşımız Ersin Arslan'ı sonsuzluğa uğurladık. Gaziantep'te mecburi görevini yerine getirmekte olan meslektaşımız, bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak hayatını kaybetti. Aradan geçen zaman, bu tarifsiz acıyı unutturmadı. Biz de Ersin'i unutmamaya, unutturmamaya ant içtik.

Öldürülmek, şiddete uğramak, darp edilmek, tartaklanmak, hakarete maruz kalmak... Bunların hiçbiri, biz sağlık neferlerinin kaderi değil. Olmayacak.

Her saldırı sonrası, ilgili merciler, sağlıkta şiddeti kınayan açıklamalar yapıyor. "Bu şiddet duracak!" diyor. Ancak biz biliyoruz ki, mevcut şartlarda bu şiddetin durması mümkün değil. Toplumumuzda realite olan şiddet eğiliminin de ötesinde, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet, çözüm makamlarının duyarsızlığı ile her geçen gün daha da artıyor. Aile hekimleri, sağlığa açılan kapı ve ilk temas noktası olduğu için, bu şiddetten nasibini oldukça fazla miktarda alıyor.

Nedenleri ne olursa olsun sağlıkta şiddet kabul edilemez. Etmiyoruz. Biz, birinci basamağın en güçlü temsilcisi AHEF, bakanlığımızla, tüm siyasi partilerin temsilcileriyle, meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarıyla görüşmeler yapıyoruz. Sağlıkta Şiddet Yasası çıkartılana kadar susmayacağız. durmayacağız.

Yasa çıksın ki, bir hekime saldıran, tehdit eden, silah çeken kişi, bunun yanına kar kalamayacağını, para ve hapis cezası alacağını bilsin. Hatta Fransa'da olduğu gibi sigortasında kesinti yapılsın. Amacını çoktan aşmış olan SABİM 184 hattına başvurup usulsüz istemde ve şikayette bulunarak, adeta kendisini ihbar eden kişilere, gerekli cezai yaptırımlar uygulansın...

Siz değerli meslektaşlarıma da bir çağrım var. Ne olursa olsun, şiddeti görmezden gelmeyin. "Şikayet etsek ne olacak ki" diye düşünmeyin. Yaşadığınız ya da tanık olduğunuz herhangi bir şiddet vakasında, AHEF size destek olacaktır. Suçluların ceza alması için her türlü yasal hakkınızı kullanın.

AHEF olarak bu haklı mücadelemizi sonuna kadar sürdürmeye kararlıyız..

Başka Ersin'ler ölmesin...

Sağlıkta Şiddet Sona Ersin...

Dr.Gürsel Özer

AHEF Yönetim Kurulu Başkanı

PAYLAŞ: