Her ASM'ye 1 İnternet Sitesi Projesi Hakkında Bilgilendirme

Değerli aile hekimleri, daha önce duyurduğumuz ve ön kayıtlarını aldığımız projemiz, son aşamaya gelmiştir. Kısa süre içerisinde başlayacak bu aşamayla birlikte, il derneği tarafından onay verilen her ASM, internet sitesini ücretsiz olarak yapabilecek ve barındırabilecektir.

Projeden yararlanmak için, tek şart, sitesi açılacak aile sağlığı merkezindeki tüm hekimlerin, ilindeki il derneğine üye olmasıdır. Bugüne dek gelen ön başvurular, illere göre kategorilere ayrılmış ve üyelik onayları için il derneklerine gönderilmiştir. Gelen onaylar neticesinde, denetleme ya da A sınıfı başvuruları için acil listesinde olan ASM'lerin internet siteleri, AHEF bünyesinde hazırlanıp yayına alınmıştır. Çok yakın bir tarihte de sistem tüm hekimlerin kullanımına açılacaktır. Bu tarih gelene dek, acil olan siteler, yine AHEF bünyesinde hazırlanmaya devam edecektir, işleyiş hakkındaki bilgi il derneğinizde mevcuttur.

KULLANIMA AÇILACAK SİSTEM NASIL İŞLEYECEK?

AHEF tarafından duyurulacak internet sitesine giren hekim, dilediği internet adresini yazarak sisteme üye olacak, dernek tarafından üyelik onayı alındığı anda da SMS ile sistemin şifresini elde edecektir. Bu aşamadan sonra, kullanımı oldukça kolay ve kullanım için yardım videoları hazırlanan yönetim paneline giriş yapabilecek, site üzerindeki her detayı düzenleyebilecek ve sistemi kullanmaya aynı gün başlayabilecektir. Bu andan itibaren, projeyi kullanan aile sağlığı merkezlerinin, Asm Yaşam Dergiye ücretsiz üye olması talep edilecek, aynı yönetim panelinden doldurulabilecek küçük bir form ile AHEF'in dergisi olan Asm Yaşam Dergi'ye ücretsiz abonelik tanımlanabilecektir.

SİSTEMİN ÖZELLİKLERİ NEDİR?

-          Açılacak internet sitesi, siz hiçbir veri girmeden önce de, içeriği dolu olarak gelecektir. Ön tanımlı bir hakkımızda yazısı, hasta hakları, ASM talimatları, misyon ve vizyon, hizmetler, makaleler gibi 40'dan fazla alan içeriği dolu bir şekilde gelecek, dilenirse düzenlenebilerek yeni metinler yazılabilecektir.

-          Demoları daha önce birçok denetlemeden geçmiş olan sistemin, bir denetlemeye hazır olması için yalnızca 5 dakika ayırarak ASM'deki hekim ve çalışanların isimlerini sisteme girmeniz yeterli olacaktır. Sistem, sizin 5 dakika harcamış halinizle denetlemeye hazırdır.

-          Projemizde edineceğiniz internet sitesi, sürekli kendini güncelleyen bir yapıya sahiptir ve dışarıdan müdahale gerektirmez. AHEF iç yapım olarak verilecek projede, Sağlık Bakanlığı'ndan haberleri daima kendi alacak, THSK ve bağlı alt dairelerden yeni eklenen tüm makaleleri sürekli bünyesine ekleyecek, Sağlık Bakanlığı ya da THSK yeni bir video yayınladığında, aynı dakika içerisinde o videoyu sizin sitenizde de göstermeye başlayacaktır. Bu verileri dışarıya link olarak vermeyecek, kendi sistemi içerisine taşıyacaktır. Bir örnek verecek olursak; Obezite, Diyabet ve Metabolik Hastalıklar Daire Başkanlığı 12 Mayıs tarihinde bir makale yayınladığında, sistem içerisinde çalışan yazılımlar, bu makaleyi birkaç dakika sonra sizin sitenize, link olarak değil, içerik olarak ekleyecektir.

-          Kullanımınıza sunulacak yönetim panelinden, birçok renk seçeneği arasında dilediğiniz rengi seçebilir, seçtiğiniz rengi istediğiniz zaman değiştirebilir, Google Harita üzerinde ASM'nizin yerini işaretleyebilir, esnek mesai listenizi yükleyebilir, içerideki logo oluşturucu ile ASM'nize bir logo yapabilir ya da hali hazırdaki logonuzu düzenleyebilir, tamamı profesyoneller tarafından yazılmış metinlerden oluşan iç sayfalardaki her metni değiştirebilir ya da aynı şekliyle yayına devam etmesini sağlayabilirsiniz.

Eğer ön başvuruda bulunduysanız, başvurunuz il derneğinize muhakkak gönderilmiştir, onay için beklemektedir veya onayı il derneği tarafından verilmiştir. İlgili bilgiyi il derneğinizden alabilecekken, henüz başvuru yapmamış hekimler şu linki izleyerek başvuru yapabilirler: https://goo.gl/forms/AN0InVMGakhr3req2

Çok kısa bir süre içerisinde, yönetim panellerinin aktif olacağını ve herkesin sitesini açabileceğini tekrar belirtiyor, bu süre içerisinde denetleme ya da başvuru nedeniyle, sitenizin acil yayına geçmesi gerektiğini düşünüyorsanız, il derneğiniz ile iletişim kurmanızı rica ediyoruz.

AHEF Yönetim Kurulu Adına: Dr. Hacı Yusuf Eryazğan

AHEF YK Sayman Üyesi / Proje Yöneticisi

PAYLAŞ: