UEMO`nun acil nöbeti görüşü

UEMO – Avrupa Aile Hekimleri Birliği Genel Konseyi  14-16 Kasım 2013 tarihlerinde İstanbul’da 23 ülkeden 100 delege ve ülke başkanlarının katılımı ile UEMO üyesi AHEF’in ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Ülke değerlendirme raporları, Politika geliştirme, Aile Hekimliği Kalitesinin yükseltilmesi ve  halkın sağlığının korunması konularında görüş alışverişleri ve stratejilerin belirlenmesi ile Avrupa Birliği’ne Aile Hekimliği ile ilgili sunulacak UEMO üye ülkeler durum raporu hazırlandı.  Bu rapor Avrupa Birliği için Sağlık alanında Aile Hekimliği politikaları için çok önemli bir kaynak rapordur.  Konsey’de Türkiye ulusal değerlendirilmesi için ayrı bir gündem maddesi açılmış ve değerlendirme ilk gün 3 saat, ikinci gün ise 1 saat olarak modere edilmiştir. UEMO tarafından Türkiye değerlendirmesi sonrası Acil olarak aşağıda yer alan deklarasyonun destek mektubu olarak yayınlanmasına oy birliği ile karar verilmiştir. Kamuoyuna kaygılarımızla duyurulur…

 

“Destek Mektubu

AHEF'in (Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu), UEMO'nun (Avrupa Aile Hekimleri Birliği) bir üyesi konumunda olduğunun kabulü ile ve Aile Hekimleri ile Pratisyen Hekimlerin kabiliyetlerinin irdelenmesi sonucunda, UEMO (Avrupa Aile Hekimleri Birliği), hastane imkanlarıyla yerine getirilmesi gereken acil tıbbi müdahale kapsamının aile hekimlerinin ana görevleri arasında olmadığı yönünde kesin görüş bildirir.

Hasta güvenliği, bu acil tedavi hizmetinin ilk yardım uzmanlarınca ve ilk yardım için yeterli teçhizata sahip bölümlerde verilmesini gerekli kılar.

Aile Hekimleri, aile hekimliği ve genel tıbbi uygulamalar kapsamındaki tıbbı sorunlara müdahale etmek amacında ve kabiliyetindedir.

UEMO (Avrupa Aile Hekimleri Birliği), hasta güvenliğinin ve klinik yönetiminin mükemmeliyeti açısından, Türkiye Aile Hekimlerinin Aile hekimliği Merkezlerinde Aile Hekimi olarak,  acil sağlık hizmetlerinin ise hastanelerin acil bölümlerinde acil hekimlerince sağlanması yolunda yürüttükleri haklı mücadelelerini kat'i olarak destekler.  “

 

PAYLAŞ: