Sağlıkta Şiddet Terörü Devam Ediyor

             Hekimlerimiz başta olmak üzere, bütün sağlık çalışanlarımız olabilecek en üstün özveri ile hastalarımıza şifa sunmak için çalışmaktadırlar. Yüzlerce sağlık çalışanına karşı yapılan saldırılar artık önü alınamaz bir hal almaya başlamıştır.

              Sağlıkta Şiddet Terörü bu kez Kocaeli’nin Gebze ilçesinde İnönü Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi’nde hortlamıştır. Hasta olmadığı halde başkasının ilacını kendisine yazdırmaya çalışan Nermin E. isimli şahıs, aile hekimi arkadaşımız S.E.'nin hasta olmadan ilaç yazılamayacağını, bunun suç olduğunu belirtmesi üzerine söylenerek aile sağlık merkezinden ayrılmıştır. Kısa  süre sonra eşi Ergül E. ile birlikte baltayla aile sağlık merkezini basmıştır. Ergül E, aile hekimi S.E'nin kapısını baltayla kırmış ve monitörünü parçalamıştır. Aile hekimi ve  Asm'de görevli sağlık personellerine hakaret ve tehditler savurarak baltayla saldırma girişiminde bulunan Ergül E., ancak çağırılan kolluk kuvvetlerince zaptedilebilmiştir. Bu durumun tek bir tarifi olabilir ki o da ''Sağlık Terörü''dür. 

             Sağlık çalışanlarına karşı yapılmış şiddetin her türlüsü kabul edilemez olup, yapılan şiddet sağlık çalışanının çalışma ve yaşama hakkının gasp edilmesi demektir. Yetkilerimizin bu gidişata artık bir dur demeleri gerekmektedir. 

           Hekimlere ve tüm sağlık çalışanlara yapılan bu haksız saldırıları şiddetle kınıyor ve bir an önce bu şiddetin ve saldırıların durdurulması için gerekli önlemlerin alınmasını ve etkin bir sağlıkta şiddet yasasının bir an önce çıkarılmasını bekliyoruz.

          Meslek yaşantısında derin izler bırakacak bu üzücü durumla karşı karşıya kalan aile hekimi meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bu çirkin saldırıyı kınıyor ve saldırganın gereken şekilde cezalandırılmasını bekliyoruz. Bizler artık huzur içerisinde vatandaşlarımıza hakettiği hizmeti sunamamaktayız. Umarız ki bir sağlık çalışanının daha kanı akmadan bu gidişata karşı gerekli önlemler alınır.

PAYLAŞ: