AHEF Mini Tıp Akademi'lerinin İlki VAN'da Yapıldı

        AHEF, Türkiye'nin çeşitli illerinde aile hekimlerimize yönelik düzenleyeceği Mini Tıp Akademi'lerinin ilkini 29-30 Eylül 2018 tarihlerinde Van'da düzenledi.

        2 gün süreyle gerçekleştirilen Akademide,hukukpaneli, akılcı laboratuar kullanımı ve biyokimya modülü, obezite, diyabet, dislipidemi ve hipertansiyon gibi konularda eğitimler ve akademik oturumlar gerçekleştirildi.

      AHEF Yönetim Kurulu Başkanı Dr. H. Şenol ATAKAN ve Van Aile Hekimleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yıldırım ALTAY'ın açılış konuşmaları sonrasında hukuk paneline geçilmiştir.

    Aile hekimliği uygulaması sırasında ildeki aile hekimlerimizin karşılaştıkları sorunlara hukuki yaklaşımlar ve çözüm önerileri konuşulmuş, AHEF Hukuk Komisyonu Koordinatörü, Başkanı ve Hukuk Müşaviri tarafından, gelen sorular cevaplandırılmıştır. Yoğun talep gören panel sonrasında eğitim oturumlarına geçilmiştir.

       Birbirinden değerli hocaların güzel sunumlarıyla obezite, diyabet, dislipidemi ve hipertansiyon konuları klinik, laboratuvar ve vaka tartışmalarıyla ele alınarak enine boyuna tartışılmıştır. Katılımcıların soru ve katkılarıyla interaktif yürütülen sunumlar çok faydalı olmuştur. 

     Ulusal ve yerel basının yoğun ilgi gösterdiği akademiye diğer illerden gelerek katılım sağlayan ve Van ilinde görev yapan aile hekimlerimizin katkıları için teşekkür ederiz. Bu güzel organizasyona ev sahipliği yapan Van Aile Hekimleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Üyelerine de ayrıca teşekkürlerimizi iletiyoruz.

      İlki Van'da yapılan Mini Tıp Akademisi'nin bir sonraki durağı 10-11 Kasım 2018'de Diyarbakır'da olacak.

 

 

PAYLAŞ: