ASM Yaşam Dergisi Yayın Hayatına Başladı

Aile Hekimlerinin sesi artık daha güçlü çıkıyor. AHEF'in öncülüğünde aile hekimleri tarafından hazırlanan ASM Yaşam dergisi, yayın hayatına başladı.
 
İlk sayısında "Sağlıkta Şiddet" konusunu ele alan ve sağlık şehitlerine ithaf edilen ASM Yaşam Dergisi'nin kamuoyuyla ilk tanışması, anlamlı bir günde; geçen yıl öldürülen Göğüs Cerrahı Opr. Dr. Kamil Furtun'u anma etkinliğinde gerçekleşti.
 
Samsun'da düzenlenen etkinlikte, MHP Antalya Milletvekili ve Meclis Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Prof. Dr. Ahmet Selim Yurdakul, Türk Sağlık-Sen Samsun Şube Başkanı Erdoğan Çakmak, Sağlık-Sen Samsun Şube Başkanı İlhan Öksüz, AHEF Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Gürsel Özer, AHEF Yönetim Kurulu Üyeleri Dr. Yavuz Erden, Dr. Hacı Yusuf Eryazgan, Dr. Orhan Tekin, Kamil Furtun'un mesai arkadaşları ve aile hekimleri yer aldı.
 
AHEF Başkanı Dr. Gürsel Özer, şiddetin çözüm yöntemi olarak görülmesini eleştirdi ve sağlıkta şiddet yasasının çıkarılması için çalışacaklarını kaydetti. Özer, AHEF olarak önemli bir hareket başlattıklarının da altını çizdi: "Biz 23 bin aile hekimi ve 23 bin aile sağlığı elemanı ile çok büyük bir aileyiz. Birliğimizden doğan gücümüzle, üreteceğiz, direneceğiz, gayret göstereceğiz ve her haklı davamızda olduğu gibi etkin bir sağlıkta şiddet yasasının çıkmasını sağlayacağız" diye konuştu. Özer, ASM Yaşam Dergisi'nin de bu mücadelede önemli bir mihenk taşı olduğunu vurguladı.
 
MHP Genel Başkan Başdanışmanı ve Antalya Milletvekili Prof.Dr. Ahmet Selim Yurdakul, sağlıkta şiddetle ilgili çarpıcı rakamlar verdi. Sağlık çalışanlarının %70'inin şiddete uğradığına dikkat çeken MHP Milletvekili, "Resmi rakamlara göre, 2014-15 yıllarında 20 bin 156 sağlık çalışanı şiddet gördü" diye konuştu. Şiddeti durdurma mücadelesinde AHEF'e destek veren Yurdakul, ASM Yaşam Dergisi'nde konuk yazar olarak yer alacağı da söyledi.
 
AHEF, sahanın sesini daha geniş kitlelere ulaştırabilmek adına hız verdiği medya çalışmalarını sürdürücek. Aile hekimleri; yenilenen ASM Yaşam Radyo, Youtube'da yer alan AHEF TV ve kısa sürede yayına başlayacak olan haber portalı ASM Haber ile hergün daha da güçlenecek.
 
ASM Yaşam Dergisi'nin yayın hayatına başlaması ve AHEF tarafından düzenlenen "Sağlıkta Şiddeti Durduruyoruz" paneli yazılı ve görsel medyada da geniş yer buldu.
 
 
GAZETELER
 
Habere Youtube'daki AHEF TV kanalımızdan da ulaşabilirsiniz.

 

PAYLAŞ: