AHEF I. Basamaktan Sorumlu Müsteşar Yardımcısı İle Görüştü

Sağlık Bakanlığı'nın, sağlıkta dönüşümün 2. fazı için düzenlediği çalıştaya katılmak üzere Ankara'da bulunan AHEF Başkanı Dr. Gürsel Özer, AHEF Saymanı Dr. Hacı Yusuf Eryazğan ve Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Yavuz Erden, Müsteşar Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz ile bir araya geldi.

Görüşmede ele alınan konuların başında "Defin Genelgesi" vardı. Genelgedeki yanlışlığın düzeltilmesini isteyen AHEF temsilcileri, söz konusu genelgede olduğu gibi ikinci bir yol kazası yaşanmasının aile hekimliğinin sonu olacağını vurguladı. Böyle bir başarısızlığın ileride yapılması planlanan tüm projeler için olumsuz bir referans olacağı kaydedildi.

AHEF'in sanal ASM'lere bakışını da dile getirildi. Bu ASM'lerin açılmasının sakıncaları anlatıldı. Bakanlığın durdurma kararına rağmen HSM'lerin ASM açmaya devam ettiği hatırlatıldı. Bu işleyişin durdurulması için HSM' lerin bilgilendirilmesi istendi.

Ase açığının aile hekimlerinin iş yükünü çok arttırdığına dikkat çekildi; bu konuya bir çözüm bulunması talep edildi.

KDS ve e-nabızda yaşanan sorunların bir an önce çözülmesi istendi.

AHEF heyetini dikkatle dinleyen Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, AHEF ile birlikte çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Laboratuvar çalışmalarının şubat ayı sonuna kadar devam edeceğini ifade eden Yılmaz, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ'ın o güne dek ödeme sözleşme yönetmeliğini imzalamayacağını belirtti.

Yılmaz, AHEF'ten defin nöbetleri konusunda belgeler istedi.

 

PAYLAŞ: