AYRIMCILIĞA SON VERİN

  • Görüntüleme: 2543
  • 21 Haziran 2021
  • .

Ayrımcılığa son verin ! 
Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü tarafından 17.06.2021 tarihinde yayınlanan Covid 19 aşı odalarında görev yapan personele ek ödeme konulu yazı ile dört ay boyunca aşı uygulamasına katılan sağlık çalışanlarına ek ödeme planlanmıştır. 
Sağlık Bakanlığımız ne yazık ki birinci ve ikinci basamak sağlık çalışanlarının pandemi dönemindeki emek ve katkılarına yönelik ayrım yapmaya devam etmektedir. 
Salgınla savaşta 15 aydır en ön safta koşulsuz çaba gösteren, hayatını ortaya koyan aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanları görmezden gelinmiştir. 
Aile hekimlerine yalnızca üç ay verilen ek ödeme şarta bağlanmış ve pek çok aile hekimliği çalışanı alamamıştır. Ek ödeme şartı olarak telesekreterlik görevi tanımlanmış, ödeme bu göreve endekslenerek , salgın boyunca hayatını en çok kaybeden meslek gruplarının başındaki aile hekimleri yok sayılmıştır. 
 
Ülkemiz Covid 19 aşılama sürecinde aile sağlığı merkezlerinde aşılama oranları %80 'in üzerindedir. Bu gerçeğe ve pandeminin başından beri koşulsuz  özverili çalışmaya rağmen bir meslek grubunu değersizlestirme hiç bu kadar açık olmamıştı. 
 
Aile hekimlerinin temel sorunları olan ; aile sağlığı çalışanı açığı, vekaletsiz izin hakkının tanınmadığı tek meslek grubu olma haksızlığı, son on yılda hakediş ve cari giderlerde ciddi oranda enflasyon karşısında gelir erimesi, emeklilik hakedişlerinde adaletsizlik sürmektedir. 
 
Aile sağlığı merkezleri aşı merkezi haline getirilmeye çalışılıyor ise aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının diğer tüm angarya  görevleri de sona erdirilmelidir. 
 
AHEF 'in altı ay önce gündeme getirdiği aşı merkezi olarak okulları öneren yaklaşımının neden dikkate alınmadığı kamuoyuna açıklanmalıdır.  
 
Toplumsal bağışıklama bizim koşulsuz ve tek gerçek önceliğimizdir.
 Halkımızın bu salgından kurtulması için covid 19  aşı seferberliğinde asla geri durmayacağımız bilinmelidir. Ancak, salgın bizleri test edeceğiniz bir dönem de değildir. 
Motivasyon ve hizmet performansı hastane çalışanları kadar aile hekimlerinin de hakkıdır. 
Sağlık Bakanlığımızı , hakkaniyete, adalet ve eşitliğe davet ediyoruz. 
 
Ayrımcılığa son verin ve en kısa sürede pandeminin kahramanlarını görmezden gelmeyi bırakın. 
 
Eğer ayrıma son vermez , uyarımızı dikkate almazsanız aile hekimleri aşı planı yaptığı saatlerde poliklinik hizmetini salgın sonlanıncaya kadar askıya alacaktır. 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 
 
AHEF YÖNETİM KURULU

PAYLAŞ: