AHEF Sağ.Bakanlığı görüşmesi

28 Mayıs 2014 günü Bakanlığın daveti üzerine AHEF Genel Sekreteri Dr. Lütfi TİYEKLİ ve İSTAHED Y.K Başkanı Dr. Esin ŞENER ‘in katıldığı bir dizi görüşme gerçekleştirilmiştir.

THSK çevremizdeki ülkelerden kaynaklı Türkiye’de polio aşı kampanyası yapılacağını belirtmiştir. Aşı yapılacak illerde, Aile Hekimlerinden destek istenmiştir.

Koruyucu sağlık hizmetlerinin Aile Hekimlerinin esas çalışma sahası olduğunu belirtilerek bu konuda hem fikir olduğumuz kendilerine ifade edilmiştir. Fakat bu aşılama, koruyucu sağlık hizmetlerini yapabilmemiz için angaryalardan sistemin arındırılması gerektiği tarafımızdan ifade edilmiştir.

Kurum aşı yapılacak illerden nöbet uygulamasının aşı kampanyası nedeni ile haziran ayı için iptal edileceğini söylemiştir.  Nöbet uygulamasının sadece bu illerde değil tüm Türkiye’de iptal edilmesi gerektiğini özellikle ifade edilmiştir. Kurum yetkilileri bu konuda çalışma yapılabileceğini söylemişlerdir.

Nöbet uygulaması konusunda çıkarılacak yeni bir torba kanun olduğu öğrenilmiştir. Detaylar konusunda tutarlı bilgi alınamamıştır.

Tüm konulardaki çekincelerimiz yetkililere iletilmiştir. Sistemin çözümsüzlüğe sürüklendiği, aile hekimlerinin mutsuz edilmesinin kimseye faydası olmayacağı dile getirilmiştir.

AHEF olarak her platformda aile hekimlerinin haklarını savunmaya devam edeceğiz. Nöbet konusunda tavrımızda bir değişiklik yoktur. Aile Hekimlerini dışlayarak getirilen hiçbir sistemi kabul edemeyiz.

 

 

 Dr. Lütfi TİYEKLİ

AHEF Genel Sekreteri

PAYLAŞ: