Damga vergisi iadesi

                               Değerli Meslektaşlarımız,

           Bildiğiniz gibi yeni dönemde mücadelemiz sonucu yapılacak sözleşmelerimizde Damga vergisi kesintisi yapılmayacaktır. Önceki dönemde kesilen Damga Vergilerinin geriye dönük tahsil edilmesiyle ilgili yeni bir kazanç elde etmiş bulunuyoruz. Hukuk büromuz tarafından alınan son mahkeme kararında Damga Vergisi kararları ile aile hekimlerinin geçmiş dönemde ödedikleri veya kendilerinden tahsil edilen damga vergilerinin tamamının tahsil edilebilmesinin mümkün olduğu kararına varılmıştır.

        Damga Vergisi iadesi davalarının niteliği itibari ile her aile hekiminin kendisinin bizzat açması ve takip etmesi gerekmektedir. Ancak yol-yöntem sıkıntısı çeken ve yeterli zamanı olmayan aile hekimlerinin hakkını korumak amacı ile AHEF Yönetimi olarak dernek üyelerine hizmet amacıyla karar almış bulunmaktayız. 

      Emsal mahkeme kararı doğrultusunda ödenen veya idarece tahsil edilen Damga Vergilerinin iadesi için dava açabilirsiniz. Daha önce tarafınızdan tahsil edilen tüm Damga Vergilerinin iadesine karşı yürütülecek idari işlem ve davalar AHEF Hukuk Müşavirleri tarafından üstlenilecek ve derneklerinize üye aile hekimi tarafından avukatlık ücreti ödenmeyecektir. Bu işler karşılığında vekalet ücreti de talep edilmeyecek olupaile hekimleri tarafından sadece zorunlu posta ve harç masrafları ödenecek olup mahkeme sonunda bunların bir kısmı aile hekimine iade edilecektir.

       Bunun için isteyenler damgavergisi@gmail.com adresine mail atarak istenen evrak listesini ve daha detaylı bilgi talep edebilirler. 

 

     Birlik ve beraberlik içerisinde daha iyi, daha çalışılabilir bir aile hekimliği sistemine kavuşmamız dileğiyle…

AHEF YÖNETİM KURULU

 

PAYLAŞ: