AHEF, Erzurum'da Açtığı, Nöbet Davasını Kazandı

Değerli Arkadaşlar,

Hatırlanacağı üzere geçen yıl Erzurum’daki Aile Hekimi arkadaşlarımıza hukuka aykırı olarak nöbetler yazılmıştı. Arkadaşlarımıza ayda 4 nöbet yazılmıştı.  Meslektaşlarımıza Anayasamızın açık hükümlerine rağmen angaryalar yüklenmişti.
O zaman geçerli olan mevzuata apaçık aykırı ve tamamen keyfi uygulama yapılmaktaydı.
AHEF Yönetim Kurulu oy çokluğu ile aldığı karar ile Erzurum üye il derneğimiz olmamasına rağmen bu olaya müdahil olma kararı almıştı. Bu meslektaşlarımız için AHEF olarak dava açmıştık.
AHEF olarak arkadaşlarımıza her türlü desteği verdik.
AHEF olarak bu davayı üstlendik. Hukuk büromuz davayı takip etmeye başladı.
Bugün yaptığımız hukuk mücadelesini kazanmış bulunmaktayız. Arkadaşlarımız için açılan davada Erzurum 2. İdare Mahkemesi hukuksuzluğa dur demiştir.
İdare Mahkemesi Erzurum Valiliği’nin aile hekimlerinin gönüllü olarak bu nöbetleri tuttuğu iddiasına itibar etmemiştir. Aile Hekimlerine nöbet tutturulabilmesi için hangi zaruret ve ihtiyaç durumunun olduğunu idare gösterememiştir.
Biz bu davayı bir kazanım olarak görüyoruz. Ama bu dava bitmemiştir.
İdareler hukuki süreçlerin uzunluğuna güvenerek istedikleri gibi at koşturabileceklerini düşünmektedir. Biz buna dur demek için çalışıyoruz.
Aile hekimlerine keyfe keder, hiçbir hukuki mevzuata uymayan angaryalar yükleyenler sorumluluklarının farkına varmalıdır. Bu nedenle bu nöbet listesinde imzası olan herkes için tazminat davaları hukuk büromuz tarafından açılacaktır.
Aile hekimlerine angarya yüklemenin bir bedeli olacaktır.
 
Dr. Lütfi TİYEKLİ
AHEF Genel Sekreteri
 

PAYLAŞ: