AHEF Mersin ' e Gidiyor

Değerli Aile Hekimleri  ve Aile Sağlığı Çalışanları
Bilindiği üzere 1 Ocak 2016 tarihinde yeni sözleşme imzalama aşamasında ki meslektaşlarımızın
Cumartesi günleri ek mesai ye gitmeme eylemlerine iştirak etmelerinden dolayı verilen ceza puanlarının 100 puanı aşması gerekçesiyle apar topar sözleşme feshi ve sözleşme yenilememe süreci başlatılmıştır.  Bunun üzerine AHEF Yönetim Kurulu Başkanımız Dr. Gürsel Özer , Örgütlenme Komisyon Başkanımız Dr. Yavuz Erden , Ankahed Yönetim Kurulu Başkanımız Dr Akif Emre Eker ve Ahef Örgütlenme Sekreterimiz  Dr Serkan Özbakış Ankara ‘da Bakanlık nezdinde görüşmelerde bulunmuş ve sözleşme feshi gerçekleşmemiştir.
Ancak `;Bu süreç devam ederken 5 Ocak 2016 tarihinde  Mersin de görev yapan Aile Hekimliği Uzmanı Dr. Tuncay Çeliker'in sözleşmesinin yine ASM de Cumartesi günleri ek mesai ye gitmeme eylemlerine iştirak etmesinden dolayı 105 ceza puanı olması gerekçesiyle sözleşmesi yenilenmemiştir. Konuyla ilgili THSK nezdinde sözleşme feshinin iptali  ile ilgili görüşmeler başlatılmıştır.
Aynı günün akşamında Birinci Basamakta Çözüm Grubu (AHEF , TAHUD , ASEF ,TTB  ,Türk Sağlık Sen. , SES , Genel Sağlık İş Sendikası , Birlik ve Dayanışma Sendikası  ) Bileşenleri ile toplantı gerçekleştirilmiştir. Sözleşme feshi süreci değerlendirilmiştir.
Bu bağlamda Federasyonumuza Bağlı Mersin Aile Hekimleri Derneği (MAHDER) üyesi meslektaşımıza yapılan bu feshi protesto etmek için 7 Ocak 2016 tarihinde saat 12:30 da Mersin Halk Sağlığı Müdürlüğü önünde yapılacak Basın Açıklamasına tüm il derneklerimizle katılıyoruz.
Her Aile Sağlığı Çalışanı Bizim İçin Kıymetlidir ;  Geride kimse bırakmayacağız.
AHEF YÖNETİM KURULU                                               

PAYLAŞ: