VAN'DA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ VAR MI ?

VAN’DA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ VAR MI?

Aile hekimliği zordur.

Doğu illerinde yapmak daha da zordur.

Hele Van da aile hekimliği yapmak gerçekten zordur.

En zor şartlarda çalışan, Sağlık Bakanımızın ifadesi ile normalin 3 katı çalışan aile hekimleri, mevzuatı bilmeyen, acemi, pek de iyi niyetli olmayan idarecilerin insafına terk edilmektedir.

Güzel Van ilimizin şirin bir ilçesinde yaşananlar tam bir trajikomik hale gelmiştir. Aile hekimliği mevzuatını dahi bilmeyen bir yöneticiye sahip ilçemizde aile hekimine “Kınama cezası” verilmiştir. Hem de 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu dayanak gösterilerek…..

Ülkede sağlık ocağı sisteminin bitip aile hekimliği sisteminin başladığından haberi olmayan anlayışın aile hekimliği mevzuatını bilmemesini de normal mi karşılamak gerekir acaba?

Küçük yerleşim birilerinin büyük yöneticileri, aile hekimleri üzerinden egolarını mı tatmin etmektedir? Egoların tatmin olması mı önemlidir yoksa o bölgenin hizmet alması mı?

Temel görevi görev yaptığı ilde kendisine bağlı Toplum Sağlığı Merkezleri ve Aile Hekimliği Birimleri ile hizmet vermek olan Van Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün tavrını gerçekten merak etmekteyiz. Hizmeti mi ? esas alacak, hiçbir hukuki norma uymayan kişisel egoyu mu?

Aile hekimlerinin gelecek kaygısının ne kadar gerçekçi olduğunu bu garip olaylar göstermektedir. Dün Isparta’da yaşanan olaylar bugün Van’da yaşananların yarın tüm aile hekimlerinin başına gelmeyeceğini kim garanti edebilir?

Ezilmeye çalışılan, gururları ile oynanan meslektaşlarımız elbette AHEF in de desteği ile hukuk yoluyla haklarını kazanacaktır. Arkadaşımız bugün bu beldeden kaçmıştır. Belki yarın Van’dan da gidecektir.

Olan oradaki vatandaşlara olacaktır. Kişisel kararları ile halkın zarar görmesini sağlayanlara hiçbir şey olmayacak, başka bir yere atanacaktır.

Van Halk Sağlığı Müdürlüğü belki de hekim bulamamaktan şikayetçi olacak, ağlayacaktır. Timsah gözyaşı dökmek ile sorunların çözülmeyeceği aşikardır.

Duyuyorlarsa buradan Türkiye Halk Sağlığı Kurumu yetkililerine, Van Valiliğine, Van Milletvekillerine soruyoruz: aile hekimlerini Van’dan kaçırarak halkın hizmet almasını engelleyenlere yapılacak bir şey yok mudur? Van halkının hekimlere mi ihtiyacı vardır yoksa mevzuattan bihaber idarecilere mi?

Dr. Lütfi TİYEKLİ

 

 

PAYLAŞ: