Hukuksuzluklar İptal Ediliyor..

Türk Sağlık-Sen Sendikasının açtığı dava sonucunda, Danıştay aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının yıllık izinlerinin bir sonraki yıla aktarılmasını engelleyen düzenlemeyi iptal etti. Ayrıca yıllık izinden sonra mazeret iznini 5 gün ile sınırlayan düzenlemenin de iptaline karar verdi.

Türk Sağlık-Sen tarafından, 27801 sayılı Resmi gazetede yayınlanan Aile Hekimliği Uygulaması Kapsamında Sağlık Bakanlığı’nca Çalıştırılan Personele Yapılacak Ek Ödemeler ile Sözleşme Usul ve Esasları Hakkındaki Yönetmelikte yer alan aile hekimliği çalışanlarının yıllık izinlerinin bir sonraki yıla aktarımını engelleyen ve mazeret iznini (5) gün ile sınırlandıran düzenlemelerin iptali için Danıştay’da dava açılmıştı.

Davayı görüşen Danıştay 5. Dairesi verdiği kararda, aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının yıllık izinlerinin bir sonraki yıla aktarılmasını engelleyen düzenlemenin iptal edilmesine hükmetti. Danıştay ayrıca yıllık izinden sonra mazeret iznini 5 gün ile sınırlayan düzenlemenin de iptaline karar verdi.

PAYLAŞ: