Antalya'da ASM Çalışanlarına Şiddet

AİLE HEKİMİNE ŞİDDET! Antalya Konyaaltı Altınkum Aile Sağlığı Merkezi'ndeki sağlık personeli hasta şiddetine maruz kalmıştır. 

Bugün saat 11 :00 sularında Antalya Konyaaltı Altınkum Aile Sağlığı Merkezi'nde görev yapan Orhan Tekin'in polikliniğine,kendisine kayıtlı kadın hastası ,özel muayenehaneden istenmiş,laboratuar istem kağıdı ile başvurmuştur. Doktor Tekin , özel muayenehanelerin ve özel hastanelerin laboratuarı gibi hizmet edilmediğini,sadece Aile Sağlığı Merkezinde muayene ettigi hastalardan, kan tahlili yapılması gerekli gördüğü hastalardan tahlil yaptırdığını, bir kereye mahsusen yardımcı olmak için bu defalık kan tahlili yaptıracağını,ama bundan sonra böyle talepte bulunmamasını hastasına söylemiştir.Bunun üzerine hastanın hakaretlerine maruz kalmıştır.Hastanın,yüksek sesle hakaretlerini duyan diğer doktorların müdahalesi ile odadan ayrılan şahıs,daha sonra Dr Tekin çocuk bir hastayı muayene ederken odaya girerek ,sözlü şiddet ve hakarette bulunmuştur.Şahsa odadaki hastanın annesi ve Dr Tekin müdahale edip odadan zorla dışarı çıkarmıştır.Salona çıkan hasta,gürültü üzerine yardıma gelen diğer doktorlara ,ebe hanımlara ve olaya müdahale eden hasta yakınlarına fiziki ve sözlü şiddet uygulamıştır.Bu esnada aynı Aile Sağlığı Merkezi'nde görev yapan Dr Zuhal Kenevitçi fiziksel darp görerek yaralanmıştır.Polis çağrılmış,hasta Aile Sağlığı Merkezi'nden ancak bu şekilde uzaklaştırılmıştır.Beyaz Kod Uygulaması devreye sokulmuştur.
AHEF olarak şiddete maruz kalan tüm sağlık çalışanları arkadaşlarımıza geçmiş olsun diyor aynısnın tekrarlanmamasını temenni ediyoruz..

PAYLAŞ: