İZİNLER KONUSUNDA İZMİR İDARE MAHKEMESİNCE BÜYÜK KARAR

            İZİNLER KONUSUNDA İDARE MAHKEMESİNCE BÜYÜK KARAR

          İzmir ili Buca ilçesinde görev yapan Aile hekimi Dr Mehmet Tümer ,sözleşme dönemi içinde  yer alan 2014 yılından kalan 4 günlük iznini bir sonraki  sözleşme dönemi olan  2015 yılına aktarmak için yapmış olduğu başvurunun İzmir Valiliği tarafından reddedilmesi üzerine İzmir  5. İdare Mahkemesine dava açmıştır.

            İzmir 5. İdare Mahkemesi vermiş olduğu kararda;Aile Hekimleri ve Aile sağlığı çalışanları tarafından sözleşme süresi içinde kullanılmayan izinler bir sonraki sözleşme dönemine aktarılamaz hükmü ,Anayasa Mahkemesinin 11.09.2014 tarihinde almış olduğu bu maddenin Anayasaya aykırı  kararı ve 16.03.2015 tarihinde aynı hükmün yeni yönetmelikte tekrarlanması nedeniyle Anayasaya uygun olmadığı kararlarıyla birleştirilmiştir.Bu hükümler dikkate alındığında davacının 2014 yılında kullanamadığı 4 günlük yıllık izin hakkının bir sözleşme dönemi olan 2015 yılına aktarılması istemiyle yapmış olduğu başvurunun reddine ilişkin İzmir Valiliğinin vermiş olduğu işlemde hukuka uyarlık bulunmamıştır.

         İdare Mahkemesinin verdiği karara göre hukuken bir sözleşme dönemi içinde kullanılmayan izinler bir sonraki sözleşme dönemine aktarılabilecektir.Mahkeme kararları ekte sunulmuştur.

 

http://www.ahef.org.tr/Hukuksal_Dokumanlar/43/Idare-Mahkemeleri-Kararlari.aspx

24- 25- 26 NOLU KARARLAR

PAYLAŞ: